Elevassistent, Österfärnebo skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
. digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvårdsbidrag
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Österfärnebo skola är en liten trivsam skola med ca 80 elever. Skolan har närhet till natur och biblioteket ligger i samma byggnad som skolan. Det finns två stabila arbetslag och de som arbetar här är erfarna lärare/pedagoger. På skolan finns ett gott samarbete mellan personalen. Flera av klasserna är åldersintegrerade. Skolan har ett stort fokus på arbetet med värdegrunden samt trygghet och studiero.

Skolan ingår i ett av Sandvikens tre grundskoleområden, Centrala grundskoleområdet. Där ingår också Murgårdsskolan, Västanbyns skola, Årsunda skola, Kungsgårdens skola samt Alsjöskolan. Skolområdet har en rektor samt 8 biträdande rektorer. Österfärnebo skola delar sin biträdande rektor med Österfärnebo förskola.

Arbetsuppgifter

Elevassistent under skoldagen och på fritids - ett spännande och inspirerande arbete! Arbetet innebär att du ska vara ett stöd för enskilda elever. Tjänsterna omfattar i huvudsak stöd för en elev på skolan. Handledning av specialpedagog erbjuds regelbundet.

Kvalifikationer

Du har en pedagogisk utbildning eller annan lämplig utbildning med erfarenhet och kunskap av att arbeta med elever i behov av stöd.
Du har en gymnasieexamen.
Du är ansvarsfull, lugn, trygg och har ett tydligt förhållningssätt.
Du är bra på att se möjligheter, är flexibel och har god samarbetsförmåga.
Du tar egna initiativ, är engagerad och kan skapa goda relationer.
Du har erfarenhet av att arbeta med barn/elever med autism.
Du har erfarenhet av att arbeta med utåtagerande barn/elever

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-02-01

Tidsbegränsad till: 2022-06-30

Tjänsten kan ev. förlängas.
75 %
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   702-22

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun har du ett av Sveriges viktigaste jobb. Hos oss arbetar 3000 superhjältar inom 200 olika yrken. Ledare och medarbetare som varje dag formar vår gemensamma framtid och bidrar till välfärden för Sandvikens 39 000 invånare.

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.