Verksamhetsutvecklare med inriktning på förändringsledning och innovation

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Kommunstaben är en strategisk och operativ resurs för de mål och ambitioner som kommunstyrelsen har. Kommunstaben har till uppgift att förtydliga kommunstyrelsens mål. Enheten Digital utveckling som tillhör avdelningen Innovation & Utveckling har som uppdrag att stödja kommunens alla verksamheter och bolag i förändringsarbete, digitalisering och utveckling. Vi arbetar tillsammans för att skapa ett mer hållbart Luleå på väg mot Vision 2050.

Arbetsuppgifter

I denna kvalificerade roll hos oss kommer du att, tillsammans med andra, utveckla och driva uppdrag från seniora beställare och ledningsgrupper, som rör förändring, verksamhetsutveckling, innovation och digitalisering. Du är med och utvecklar vår verksamhet för mer effektiva processer och tjänster som möter såväl externa som interna behov.

Arbetsuppgifterna kommer att innefatta bland annat verksamhetsutveckling, förändringsledning, projektledning, processutveckling, metodutveckling samt implementering av resultaten i verksamheterna. Du kommer att leda uppdrag från insikt till implementering och förankra ett kund- och medborgardrivet fokus. Arbetet kommer initialt att inriktas mot Kommunstabens interna stödprocesser samt övriga verksamheter och förvaltningar.

I rollen har du stort eget ansvar samtidigt som du samarbetar med andra och bidrar till att utveckla andra. Du ingår i ett team med bred kompetens och hög grad av tillsammansskapande och gemensam utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med kompetens inom förändrings- och verksamhetsutvecklingsarbete samt projektledning i stora komplexa organisationer.

Du har en akademisk examen, gärna civilingenjörsexamen från exempelvis Industriell Ekonomi, med inriktning mot verksamhetsutveckling, processutveckling, förändringsledning, innovation eller liknande eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete i stora organisationer inom nämnda områden. Meriterande är god erfarenhet av projektledning samt att leda workshops. Du är väl förtrogen med koncept som Lean, Kaizen, agila metoder och ständiga förbättringar och gärna erfarenhet av praktisk tillämpning.

Vi söker dig som är analytisk och strukturerad samt har en god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i team. Du har förmåga att skapa och underhålla relationer genom att du upplevs social, prestigelös och bidrar med en positiv energi. Du får saker gjorda och har ett genuint intresse för förbättringsarbete samt att levererar resultat som gör verklig nytta. Du ser möjligheter där andra ser problem och har förmågan att se helheten och göra korrekta avvägningar. Du inspirerar andra att ta ansvar och bidra till förändringar.
Arbetet kräver att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och välkomnar en bredd av sökanden. Allt ifrån en relativt nyexaminerad driven person med några års erfarenhet till en senior och trygg projektledare med lång erfarenhet.

Ansökan

Referensnummer:   A1024618

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb