jobb just nu!

Vi fortsätter att växa - ma/no-lärare till Fristadsskolan sökes

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta med några av Eskilstunas bästa ma/no-kollegor? På Fristadsskolan satsar vi på att skapa starka ämneslag med kollegor som kan stötta och hjälpa varandra i arbetet. Vi har valt att ta bort mentorskapet från lärarna vilket ger mer tid för samarbete och planering av din undervisning. I våra utvärderingar ser vi att det är en av framgångsfaktorerna för våra lärares goda arbetsmiljö men också till att skapa lust till att utveckla sin lärarkompetens.

Fristadsskolan är Eskilstunas nyaste högstadieskola där det kollegiala lärandet och kvaliteten i vår undervisning står i fokus. Våra ledord är kunskaper, internationalisering och digitalisering. Vi har mycket kompetenta kollegor där en hög andel är behöriga lärare!

Fristadsskolans ambition är att vara i framkant för att utveckla elevers digitala kompetens. Vi försöker erbjuda en undervisning med en hög grad av digitalisering. Användandet av digitala läromedel och andra digitala verktyg höjer kvalitén i vår undervisning och ger förutsättningar för en modern undervisning. Du kommer att få en hög grad av stöttning av dina kollegor i din digitala utveckling om du så behöver. I digitaliseringsarbetet ingår också att kunna avgöra när digitala arbetssätt är lämpliga och när andra är att föredra. Våra elever har hjälpt oss med input för matematikundervisningen och därför har vi kompletterat med analoga läromedel.

Internationalisering är ett begrepp som är centralt på Fristadsskolan. För att våra ungdomar ska kunna möta dagens utmaningar i en global värld är det viktigt att ha kunskap om vår omvärld. Vi vill att dessa frågor ska genomsyra undervisningen. Som elev på Fristadsskolan ska du känna att du har möjlighet att engagera dig i internationella frågor, internationella kontakter och också utvecklas språkligt. Vi har nu internationella projekt igång med bland annat Etiopien och Birmingham. Vi samarbetar också med S:t Eskils gymnasium kring internationalisering och språk och vi erbjuder internationella Cambridgekurser i engelska.

Vi ser våra elever som första klassens medborgare och arbetar aktivt med att utveckla elevernas delaktighet och inflytande på skolan men framförallt i sitt eget lärande. De har rätt till en god arbetsmiljö, möjlighet och rätt till hög kvalitet i undervisningen och rätt till delaktighet i bedömningen. Eleverna tycker att vi har duktiga lärare och eleverna är i stor utsträckning trygga på skolan och upplever en tydlighet i vad de blir bedömda på. För att elevernas arbetsmiljö och undervisning ska bli av så god kvalitet som möjligt ser vi det kollegiala lärande och sambedömning som en motor i vår verksamhet.
Vi har ett lokalt kollektivavtal som innebär arbetsvecka på 40+ 5 timmar. Detta möjliggör mer tid till kollegialt lärande och samarbete. Det utgår också en extra ersättning på 1500 kronor i månaden i avtalet


Arbetsuppgifter

Våra lärare på Fristadsskolan uttrycker att det finns en god samsyn kring var vi är på väg och att de får stort förtroende från sin rektor som ger utrymme för utveckling. Som lärare hos oss har vi höga förväntningar på dig och att din undervisning är av god kvalitet. Rektor jobbar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö, arbetstakt och ha en utvecklande kultur. Det råder ett gott samarbete med fackförbunden och vi ser det som en självklarhet att vi samarbetar kring svåra frågor. Det kräver att vi målinriktat arbetar med att skapa en tydlig organisationskultur som beskriver vad vi på Fristadsskolan står för.

Här kommer du som vågar prova nytt och utmanar gamla föreställningar om skolan att trivas! Hur ser ditt framtida klassrum ut?

Eftersom att Fristadsskolan expanderar och får fler elever till hösten söker vi nu lärare med behörighet att undervisa i dessa ämnen:
• Ma/No 100%

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärar- och/eller pedagogexamen med behörighet att undervisa i ovanstående ämnen.
För rollen är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känner trygghet i att använda IT som en del i din undervisning. Det är meriterande om du har arbetat med IT och digitalisering kopplat till elevers lärande.
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och kan planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som lärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov. Du är positivt inställd till att skolan är föränderlig och att vi måste hålla oss uppdaterade och fortsätta utvecklingsarbetet i alla led.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde till HT19 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C28327

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.