Lärare åk 4-6 sökes till Hidinge skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Hidinge skola är en F-6 skola med cirka 345 elever och 37 medarbetare. Skolan ligger i Hidinge intill Lanna, cirka 20 km utanför Örebro. Skolan är organiserad i tre arbetslag; fritidshem, F-3 och 4-6. Grunden för det livslånga lärandet läggs genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer.

Arbetsuppgifter

Vill du bli en del av vårt pedagogiska team? Hidinge skola växter och söker nu en lärare för undervisning i åk 4-6 inför kommande termin.

Som lärare på Hidinge skola ansvarar du för:
• planering, genomförande och utvärdering av undervisningen
• att motivera och stimulera eleverna till att utvecklas och fullföljer uppdraget som lärare
utifrån gällande styrdokument
• att planera och genomföra utvecklingssamtal, utvecklingsplaner och betygssättning.

Samarbetet med elever, vårdnadshavare, kollegor på skolan och ditt arbetslag är en viktig del av uppdraget. Vid behov ansvarar du för kontakter med stödfunktioner kring elev. Det är även viktigt att du anpassar ditt sätt att agera utifrån den enskilde elevens behov och arbetar aktivt med skolans värdegrund. I ditt uppdrag som lärare ingår även mentorskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• grundskollärarexamen och lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk 4-6 eller har examen och väntar på legitimation
• goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet
• goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i undervisningen.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av undervisning i grundskolan
• utbildning i ICDP.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av mentorskap samt intresse och erfarenhet av engagemang i arbetslags- och elevhälsoarbete.

Vi förväntar oss att du är en person som möter eleverna individanpassat, skapar goda relationer och sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Du är en tydlig ledare i klassrummet som strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Vi vill ta vara på allas kompetenser och du är öppen för olika arbetssätt och uppskattar att samarbeta med andra. Du är självgående och har en god förmåga att strukturera ditt arbete. Som person är du kommunikativ och trygg i dig själv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi begär ett utdrag ur belastningsregistret.
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-01-09

eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1154701

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.