jobb just nu!

Biträdande förskolechef Väster

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 42 förskolor, 24 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Tillsammans är vi cirka 3 500 medarbetare.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna kommun har genomfört en stor satsning på ledarskapet. Aktuell forskning visar att en viktig förutsättning för hög kvalitet i förskolan är förskolechefens pedagogiska ledarskap. Vi ser att förskolecheferna behöver stöd och avlastning, därför har vi infört biträdande förskolechefer till varje område. Denna tjänst är också tänkt som en form av karriärtjänst som kan göra att blivande förskolechefer ges möjlighet att successivt växa in i rollen. Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för barns utveckling och lärande samt skola och vuxenliv.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta för att Eskilstunas barn ska få förutsättningar att förverkliga sina framtidsdrömmar? Här finns en massa barn med fantastiska egenskaper och otroliga utvecklingsmöjligheter. Som en del av förskolan har du som biträdande förskolechef stora möjligheter att göra skillnad!

Som biträdande förskolechef förväntas du bidra till förskoleområdets och teamets gemensamma bästa. Detta kan se ut på olika sätt. Antingen har du ett eget ansvarsområde för en specifik barngrupp, personalgrupp och de ekonomiska aktiviteter som hör dit. Du kan också arbeta i ett team tillsammans med förskolechef där förskolechef har det övergripande ansvaret och biträdande förskolechef har fokus på verksamhetsutveckling och systematiskt kvalitetsarbete. Andra ansvarsområden kan t.ex. innebära personalansvar, budgetplanering och uppföljning, verksamhetsplanering samt mål- och kvalitetsuppföljning.

Du kommer ingå i ett team och blir en viktig kugge i den fortsatta utvecklingen av ledarskapet. Vi erbjuder möjligheter till en god arbetsmiljö och förutsättningar till stöd från den egna ledningsgruppen när du möter vardagens komplexitet. Som biträdande förskolechef förväntas du bidra till förskoleområdets och teamets gemensamma bästa.

Rollen innebär att du leder den pedagogiska verksamheten i förskolorna och har kontakt med barn, personal och vårdnadshavare. Du ingår i förskoleområdets ledningsgrupp och deltar aktivt i utvecklingen av hela områdets verksamhet. Vissa övergripande arbetsuppgifter och ansvarsområden fördelas inom ledningsorganisationen.

För att få bästa möjliga start i din nya ledarroll kommer du att ingå i både kommunens och förvaltningens chefsintroduktionsprogram.

Kvalifikationer

Du har en förskolelärarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet (minst 3 år) och aktuell (inte längre än 5 år sedan) erfarenhet av att arbetat med pedagogisk verksamhet och insikt inom förskola/skola.

Du har någon form av ledarerfarenhet, gärna erfarenhet som inkluderat personalansvar, eller en ledarutbildning med fokus på personlig utveckling. Kommer din ledarerfarenhet från pedagogisk verksamhet är det starkt meriterande. Det är också starkt meriterande om du har erfarenhet av att möta barn och familjer med olika bakgrund och förutsättningar i professionella sammanhang.

Du är van att använda IT som stöd i ditt arbete och har god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.

För att trivas i rollen så krävs att du är en stabil ledare med driv och uthållighet som kan och vill bidra till nytänkande. Du har stöd av dina kollegor i ledningsgruppen men många beslut och situationer hanterar du självständigt direkt på plats och du måste känna dig trygg nog att kunna fatta, för verksamheten, nödvändiga beslut.

Du är lyhörd och kommunikativ och kan på ett engagerat och prestigelöst sätt leda och inspirera andra. Andra egenskaper som är nödvändiga är samarbetsförmåga och helhetssyn eftersom du kommer att arbeta nära andra där vi tillsammans bidrar till hela Eskilstunas utveckling.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4946

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.