Distrikts-/sjuksköterska till LSS/socialpsykiatrin

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi är den välkomnande, kloka och innovativa kommunen. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på vår framtid.
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Vi alla bidrar till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

https://karlskoga.se/omkarlskoga

Socialförvaltningen arbetar för att alla medborgare, vid behov ska kunna få det stöd som de i olika situationer kan behöva. Detta görs inom ramen för socialtjänstens uppdrag och olika lagstiftningar samt utifrån socialförvaltningens värdegrund. Det kan gälla hemvård, särskilt boende, råd och stöd till personer med funktionsnedsättning, försörjningsstöd, eller hjälp vid missbruksproblem. Inom förvaltningen finns också kommunens kompetensförsörjningsenhet.

Socialförvaltningen är uppdelad i fem områden Hemvård, vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård, Individ- och familjeomsorg samt området för personer med funktionsnedsättning.

Karlskoga Kommun har nyligen startat en ny Hälso- och sjukvårdsorganisation. Organisationen består av rehabenheten och sjuksköterskeenheten. Organisationen satsar mycket på utveckling för att kunna möta de nya krav som ställs när mer avancerad vård kommer att bedrivas i hemmet. Vi erbjuder möjlighet till vidareutbildning till distriktssköterska. Vi satsar på spetskompetenser t ex diabetes, palliativ vård, sårvård m fl.
Som sjuksköterska inom kommunen har du telefontid en timme om dagen. Du har även flera stödfunktioner till din hjälp. Detta för att kunna fokusera på patientarbetet under större delen av ditt arbetspass.
Vi utökar sjuksköterskeenheten och söker fler medarbetare som vill utveckla sjukvården i Karlskoga Kommun. Vill du vara med oss och utveckla hur den nya sjuksköterskeenheten ska se ut?

Arbetsuppgifter

Vi utökar nu vår LSS/ socialpsykiatriorganisation med ytterligare en sjuksköterska.
Som distriktsköterska/ sjuksköterska arbetar du inom LSS/ socialpsykiatrin mot ett antal boenden samt personlig assistans.
Du har samarbete med palliativa teamet, mobila teamet och ibland närsjukvårdsteamet som arbetar för regionen. Du har även samarbete med vårdcentralerna.
Inom kommunen samarbetar du även med arbetsterapeuter, fysioterapeuter och biståndshandläggare.

Arbetstiden är dagtid med helgtjänstgöring var 6:e helg. Man arbetar julafton vart 6:e år och detsamma gäller nyårsafton.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller distriktssköterska gärna med erfarenhet och utbildning med inriktning LSS/ socialpsykiatri.

Du är en god förebild i din ledar- och handledarroll och du är öppen för och ser behov av förändringar och arbetar med stort patientfokus där du snabbt kan ta beslut gällande patienternas behov och önskemål.

Kvalitet, gott bemötande och samarbete är viktiga framgångsfaktorer i vår verksamhet. För dig är det självklart att utgå från dessa i mötet med patienter, anhöriga och varandra samt ett intresse av att arbeta med personer inom denna målgrupp.

Meriterande är lämplig vidareutbildning för verksamheten och erfarenhet från liknande arbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Körkort B och körvana är ett krav

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   SN 2021-00325

Gör ansökan

Övrigt

Vi har löpande intervjuer och urval i denna rekrytering.

Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.