jobb just nu!

Skolsköterska till Högbergsskolans gymnasium

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Rollen som skolsköterska innebär ett hälsofrämjande och förebyggande arbete enligt basprogram, skollagen och socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård. Du arbetar med hälsobesök för att öka elevernas kunskap och medvetenhet om risk- och friskfaktorer och hur de påverkar hälsan. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvarar du för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar.

Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med kurator, studie- och yrkesvägledare, speciallärare och specialpedagog. Skolsköterskans uppdrag är att utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan. De medicinska insatserna inom elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa samt stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med någon av nedanstående specialistsjuksköterskeutbildningar:
Specialistsjuksköterskeprogrammet Distriktssköterska 75hp
Specialistsjuksköterskeprogrammet Barn och ungdom 60hp
Specialistsjuksköterskeprogrammet Skolsköterska 60hp

Erfarenhet inom barn- och ungdomsmedicin, samt inom denna verksamhet är meriterande. Du tycker om att arbeta med ungdomar, har god samarbets- och kommunikationsförmåga och förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du är empatisk, flexibel och målfokuserad. Du har gott omdöme, är noggrann och har god organisationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A890880

Gör ansökan

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.