Stödassistent till Gruppboende

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till naturen. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Till gruppboendeverksamheten söker vi nu en särskilt engagerad stödassisten! Här arbetar du nära människan och stödjer vardagen. Du möter människor som har olika förutsättningar utifrån intresse, ålder och funktionsvariationer. Du sätter brukarens behov i centrum och möjliggör dennes rätt till självbestämmande, delaktighet och inflytande över sitt egna liv. Inom avdelningen arbetar vi med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och ett kommunikativt förhållningssätt.

I rollen arbetar du med att säkerställa att insatserna i den enskildes genomförandeplan planeras, utförs, utvärderas och utvecklas efter behov. Du arbetar även med daglig dokumentation i systemet Life Care.

Att arbeta inom LSS innebär att stötta den enskilde genom att vägleda, strukturera och motivera honom eller henne i vardagen. Insatserna kan variera utifrån den enskildes behov. Arbetet kan innefatta allt ifrån ett enklare stöd i vardagen såsom planera veckan, sköta hushållet och följa med på fritidsaktiviteter till ett mer omfattande stöd i att klara sina grundläggande behov.

I vissa fall utför du delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser.

Kontakta oss för mer information. Vi ses!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett särskilt engagemang av att arbeta med människor som har behov av stöd i vardagen, omsorg/omvårdnad. Om du är kreativ och lösningsorienterad har du hittat rätt!

Du har adekvat gymnasialutbildning från barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, pedagogiskt arbete eller vård- och omsorgsprogrammet med yrkesutgång funktionshinder eller psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig (stödpedagog).

Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor med funktions- och arbetsvariationer och är intresserad av att arbeta med den äldre målgruppen inom LSS och dennas förutsättningar.

Som person trivs du i en utvecklande organisation och i en roll med god variation av självständigt arbete och teamarbete. Du har ett flexibelt förhållningssätt och sätter alltid den enskilde i fokus.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

I processen arbetar vi med ett löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1275940

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden samt friskvårdsbidrag.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Dag, kväll, natt samt helg.

Övrigt

För att du ska få arbeta inom verksamheterna måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten "Begäran om utdrag från belastningsregistret" på www.polisen.se