jobb just nu!

Exploateringschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ljungby kommuns värdegrund är ”vi är öppna, vi är framåt och vi vill”. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet.
Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling.

Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, aktivitets- och massagebidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad alla dagar i veckan vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter.
Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt.

Ljungby kommun växer med vår vision ”I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans. 35 000 invånare år 2035” och vi vill ha med dig på den resan.

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb
Välkommen till oss!

Vill du vara med och påverka utvecklingen av det framtida Ljungby?
Tekniska förvaltningen söker dig som vill arbeta med utveckling och samhällsbyggnad i Ljungby kommun. Vi erbjuder ett kreativt, utmanande och stimulerande arbete tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare där du får vara med och utforma lösningar för det framtida Ljungby!

Vår exploateringschef har bestämt sig för att gå i pension och vi söker nu en efterträdare till exploateringsavdelningen i Ljungby kommun.

Vår arbetsplats är en viktig del i att Ljungby är en attraktiv plats för företag och privatpersoner. Vi skapar nya bostadsområden, miljöer för människor och platser för företagsetableringar, samtidigt som vi satsar på att värna natur och utveckla möjligheter till friluftsliv. Hos oss har alla stora möjligheter att vara med och påverka både arbetssätt och utvecklingsfrågor.

Du får en unik möjlighet att ”vara med där det händer” i en kommun där utvecklingsarbetet och tillväxttakten är i fokus. Detta visas i den antagna målsättningen om att bli ”35 000 invånare år 2035". Dina arbetsuppgifter blir därmed spännande och engagerande på många plan och möjligheterna att påverka både arbetet och resultatet är mycket stort.

Exploateringsavdelningen ansvarar för köp av mark för kommunens expansion och försäljning av tomter för bostäder, industri och handel. Även skogsförvaltning, kartframställning och inmätning och utsättning av byggnader, gator, mark liksom utveckling av GIS (geografiskt informationssystem) och förrättningsförberedelser åt Lantmäteriet ligger under avdelningens ansvar.

Arbetsuppgifter

Som exploateringschef har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du driver, utvecklar och följer upp verksamheten mot uppsatta mål. Ditt ledarskap är operativt i daglig verksamhet och du coachar medarbetare till att lösa problem och tackla komplexa ärenden.

Du är chef för ett team om cirka tio personer som jobbar som bland annat som geodataledare, exploateringsingenjörer, mätningsingenjörer, GIS-ingenjör, markassistent.
Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen för tekniska förvaltningen.

Kvalifikationer

· akademisk utbildning som civilingenjör inom områdena lantmäteri och samhällsbyggnad
· dokumenterad chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar
· erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete med framgångsrikt resultat
· erfarenhet av mark- och exploateringsfrågor samt förhandlingsarbete
· erfarenhet av att arbete med förvärv och försäljning av fastigheter
· kunskaper inom fastighetsutveckling och den kommunala planprocessen

Du har ett brinnande intresse av att utveckla staden med ögon för samhällsnyttan och hållbara långsiktiga lösningar. Det är viktigt att du är affärsmässig, ser möjligheter och har lätt för kommunikation och relationer. Du har fallenhet för att leda andra, är strukturerad och har god analytisk förmåga. Som person är du trygg, har självinsikt och mod att agera efter din egen övertygelse.

En mycket stor del av arbetet omfattas av förtroendefull dialog med kommuninvånare, kollegor, förtroendevalda och etablerare. Detta ställer krav på att du har hög integritet och är en van förhandlare.

En förutsättning är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
· erfarenhet av arbete med fysisk planering
· erfarenhet av arbete med fastighetsekonomiska frågor
· arbete med kommunala genomförandefrågor/mark- och exploatering

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A856187

Gör ansökan

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.
Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen
och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.