Handledare för ungdom på korttidsverksamhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Är du redo för en utmaning och att växa i arbetet?

Nu söker vi personal till vår korttidsvistelse och korttidstillsyn enligt LSS, för barn- och ungdomar i åldrarna X-21 år.

Höörs kommun bedriver verksamheter för personer med olika kognitiva och psykiska funktionsnedsättningar, där värdegrunden tillit, ansvar, bemötande och respekt genomsyrar arbetet.

Arbetsuppgifter

Vi planerar en uppstart av en utflyttad verksamhet, i egna lokaler, för en ungdom som har behov av att ha en mer anpassad korttidsvistelse och korttidstillsyn utifrån bland annat intryckskänslighet. Där arbetar du som en del av ett team tillsammans med skolan runt ungdomen och förväntas ge vardagligt stöd i olika aktiviteter, utifrån dennes förutsättningar och behov.

Arbetsuppgifterna innefattar att aktivera och utforma en meningsfull vardag genom att inkludera medborgaren i aktiviteter som medborgaren vill göra. Vardagliga sysslor såsom mat, tvätt och städ, personlig hygien och nära stöd. Detta är en person som behöver omfattande socialt stöd och trygghet i sin vardag.

I verksamheten utgår arbetet från ett lågaffektivt förhållningssätt, med ett pedagogiskt, respektfullt och individanpassat bemötande.

Kvalifikationer

Som person behöver du ha ett flexibelt och lösningsorienterat tänkande runt ditt arbete och se möjligheter i att utveckla verksamheten. Du är trygg och kan hantera situationer som kan upplevas stressfyllda eller utmanande.

Vi söker dig som har tidigare erfarenheter av att möta och arbeta med personer med autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning.

God datorvana samt kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
Erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik, AKK och lågaffektivt bemötande är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde så snart som möjligt.

Ansökan

Referensnummer:   81/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Du kan komma att jobba både dagtid, kvällstid, helg och sovande jour, utifrån schema.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.