jobb just nu!

Vi söker lärare F-6 till Mullhyttans skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut.
Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.seKultur- och bildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium, vuxenutbildning samt en kultur- och fritidsavdelning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra kultur- och fritidsverksamheter.Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra kultur- och fritidsverksamheter.

Mullhyttans skola är belägen ca 8 km väster ut från Fjugesta. Vår skola är en liten enparallellig F-6-skola med fritidshem och natur in på knuten. En stor inbjudande skolgård för lek och spontanidrottsplats. Skolan ligger mitt i Mullhyttan och har ca 120 elever som är fördelade inom ett arbetslag. Lärare och fritidspersonal arbetar nära varandra och här får eleverna arbetsro och inspiration att hämta nya kunskaper.
Vårdnadshavarna är en viktig samarbetspartner för oss och vi har en aktiv Hem & Skola förening som stöttar och hjälper oss i vår gemensamma strävan att skolan blir språngbrädan som ska ge barnen glädjen i lärandet och valmöjligheter framåt i livet.

Arbetsuppgifter

Vår verksamhet bygger på att barnen ska känna trygghet och få stöd oavsett var i utvecklingskurvan de befinner sig och att personalen samarbetar för bästa resultat. Vi arbetar systematiskt med att skapa trygghet, trivsel och utveckling genom delaktighet i alla led.

Nu söker vi en lärare för undervisning i åk 5 och 6 med engelska- och no- inriktning.

Du ansvarar för planering, genomförande och utvärdering av undervisningen. I dina arbetsuppgifter ingår även klasslärarskap. Du motiverar och stimulerar eleverna till att utvecklas och fullföljer uppdraget som lärare utifrån gällande styrdokument. Du planerar och genomför utvecklingssamtal, utvecklingsplaner och betygssättning. Samarbetet med elever, föräldrar, kollegor på skolan och ditt arbetslag är en viktig del av uppdraget. Vid behov ansvarar du för kontakter med stödfunktioner kring elev. Det är även viktigt att du anpassar ditt sätt att agera utifrån den enskilde elevens behov och arbetar aktivt med skolans värdegrund.
Vi är måna om att arbetet sker med hjälp av ICDP, ITK, estetiska uttryckssätt tillsammans med ett positivt och lösningsfokuserat arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- har grundskollärarexamen och lärarlegitimation med behörighet att undervisa i engelska och no.
- har goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet.
-har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.
-har goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg undervisningen.
Erfarenhet av undervisning i grundskolan är meriterande.

Vi förväntar oss att du är en person som möter eleverna individuellt och sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Du är en tydlig ledare i klassrummet och strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i samarbetet med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-04

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A987118

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.