jobb just nu!

HR-strateg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Brinner du för HR-frågor och har en bred kompetens inom området? Känner du igen dig i att kunna arbeta både strategiskt och operativt på en arbetsplats där alla samarbetar på ett ansvarsfullt och prestigelöst sätt ? Då ska du läsa vidare och är välkommen att söka tjänsten!

Miljö- och räddningstjänstförvaltningen har två avdelningar - miljökontoret och räddningstjänsten. Du kommer tillhöra förvaltningsledningen, vara direkt underställd förvaltningschefen på miljö- och räddningstjänstförvaltningen och även vara en del av ledningsgruppen. Tjänsten innebär nära samarbete med den administrativa enheten där personal-, ekonomi- och övrig administration ingår. Din arbetsplats är på brandstationen men eftersom förvaltningen också finns i andra lokaler centralt i Eskilstuna kommer du även sitta där.

Arbetsuppgifter

Som HR-strateg på miljö- och räddningstjänsten kommer du få växla mellan helheter och detaljer och får en stor variation i dina arbetsuppgifter. I det strategiska arbetet blir du en nyckelperson gällande chefsstöd och personalförsörjning. På sikt kommer mer fokus ligga på de mer övergripande arbetsuppgifterna som tex avtalsfrågor och schemaläggning. Eftersom vi är en liten förvaltning får du också en huvudroll i det dagliga, mer operativa HR-arbetet som alla har ett gemensamt ansvar för. Du arbetar med frågor som t.ex. medarbetarskap och ledarskap, arbetsrätt och förhandling, mångfald och jämställdhet, digitalisering, lönebildning, rehabilitering och mycket annat.

Rollen innebär bland annat:
• Att strategiskt driva personal- och arbetsgivarfrågorna inom förvaltningen.
• Att vara ett kvalificerat stöd till förvaltningens chefer i personal- och arbetsgivarfrågor.
• Att vara stöd även för medarbetarna gällande olika frågeställningar som berör HR-området.
• Att fungera som arbetsgivarrepresentant och företräda arbetsgivaren gentemot de fackliga organisationerna.
• Att vara delaktig i arbetet med övergripande HR-frågor i kommunen.

Du arbetar på uppdrag från förvaltningschef, administrativ chef, övriga ledningsgruppen och även från kommunens HR-direktör där du ingår i processledningsgruppen för kommunens samlade HR-frågor. I detta forum finns kommunens samlade HR-kompetens vilket du blir en viktig del i med både input och stöd. Vi erbjuder en plats i vårt högt motiverade gäng där vi arbetar med fokus på våra kommuninvånare.

Kvalifikationer

Vi vill att du har akademisk utbildning med inriktning HR eller beteendevetenskap, samhällsvetenskap alternativt ekonomi/organisation eller så har du skaffat dig motsvarande kunskaper genom flerårig arbetserfarenhet med liknande arbetsuppgifter. Du behöver ha goda kunskaper i arbetsrätt och ha förhandlingsvana.

Vi vill att du har några års aktuell erfarenhet av både operativt och strategiskt HR-arbete och att du är van att arbeta med en bredd av HR-frågor. Eftersom du förväntas stödja chefer i deras arbete måste du ha förståelse för arbetsgivarrollen och vana av konsultativt arbetssätt. Rollen kräver en god kommunikativ förmåga och att du kan pendla mellan helhet och detaljer på ett flexibelt sätt. Du behöver ha ett digitalt arbetssätt och intresse, både gällande nya system och för att hitta nya effektivare arbetssätt.

För att trivas hos oss behöver du vara självständig och intresserad av att arbeta i en utvecklingsinriktad verksamhet med stort kundfokus. För att lyckas är egenskaper som lyhördhet och prestigelöshet viktiga samtidigt som du också är idérik och klok med mod samt integritet att ibland fatta svåra beslut och hitta lösningar. Vi vill också att du är målinriktad och uthållig i förändringsarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Snarast
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5404

Gör ansökan

Anställning

1

Övrigt

Miljö- och räddningstjänstförvaltningen har två avdelningar - miljökontoret och räddningstjänsten. Förvaltningens målsättning är att Eskilstuna ska vara en trygg och säker kommun att bo och vistas i. Vi ska arbeta för att Eskilstuna får en god och långsiktigt hållbar livsmiljö för människor och djur i dagens och morgondagens Eskilstuna. Vi ska minska risken för bränder och olyckor genom riskbedömningar och skadeförebyggande insatser. Ansvarig politisk nämnd är miljö- och räddningstjänstnämnden.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.