jobb just nu!

Socialsekreterare med inriktning övrig bistånd och ekonomiskt bistånd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad och kreativ skärgårdskommun. Kommunen ligger två mil väster om Göteborg med snabbuss från centrala Göteborg. Vi välkomnar dig till en positiv och trevlig arbetsplats!
I den lilla kommunen finns förutsättningar för nära samarbete, möjlighet att påverka förändringar och vara delaktig i utveckling. Individ- och familjeomsorgen har en bred verksamhet och är integrerad med funktionshinder.Arbetsuppgifter

Socialkontoret utökar och söker en socialsekreterare till vår Vuxengrupp med inriktning mot Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i nära samarbete med för brukarna viktiga myndigheter t.ex. sjukvården,Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och andra externa verksamheter.

Du kommer att arbeta på ett litet socialkontor där vi hjälps åt och har ett nära samarbete mellan grupperna. Som socialsekreterare inom Vuxengruppen arbetar du främst med att utreda, informera, bedöma, fatta beslut och följa upp insatser enligt SoL och även LVM. Arbetet innebär myndighetsutövning. Detta kräver ansvarstagande samt en ödmjukhet då de beslut som vi fattar påverkar människors liv.
Tjänsten innefattar handläggning av övrigt bistånd och ekonomiskt bistånd. Du arbetar hos oss med stöd och utredning av insatser till självförsörjning, sysselsättning, beroendeproblematik, boendefrågor samt skyddsplaceringar utifrån våld i nära relationer. Vi utgår från att aktivt stötta den enskilde i att uppnå en livssituation med största möjliga självständighet.
Du erbjuds här ett stimulerande och ansvarsfullt arbete med stor möjlighet att påverka, samt tillgång till både metod- och processhandledning.

Kvalifikationer

Socionomutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av rollen som myndighetsutövare. Erfarenhet av utredningsarbete enligt SoL och LVM är meriterande. Du bör ha god förmåga att samarbeta både inom och utom förvaltningen samt ha god administrativ förmåga.
För oss är det även av betydelse att du har goda kunskaper om livsvillkoren för personer som befinner sig i socialt utsatta situationer.

Du är van att arbeta självständigt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. På denna arbetsplats lägger vi stor vikt vid förmåga till gott bemötande och relationsskapande.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-12-31

Möjlighet finns för eventuell förlängning av visstidsanställningen. Tillträde enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A867513

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

100%

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas löpande under annonstiden.
Öckerö kommun har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med säljare av rekryteringstjänster.