Myndighetskontoret söker socialsekreterare för myndighetsutövning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi finns här för människor. Vi erbjuder olika typer av stöd till barn, unga, familjer och vuxna som på något sätt har behov av våra insatser. Vi ger personer det stöd som behövs för att sedan av egen kraft komma vidare till arbete, studier eller på annat sätt få hjälp för att utvecklas. Vi tar hand om våra gamla när de behöver stöd i sin vardag.
Vi är en av få kommuner i Sverige som har en samlad socialtjänst. Det innebär att myndighetsutövning samt behandlande och stödjande insatser finns i en och samma förvaltning. Det ser vi som en enorm styrka. Vi skapar värde för våra kommuninvånare och bidrar till ett gott och värdigt liv – för alla, oavsett förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid tidiga insatser och förebyggande arbete, professionellt och individuellt anpassat stöd. Vi är en lärande arbetsplats - Vi gör varandra bättre genom vårt kvalitetsarbete med fokus på dem vi är till för. Vi är social- och omsorgsförvaltningen – en del av Hudiksvalls kommun.

Arbetsuppgifter

Vi söker socialsekreterare då en av våra medarbetare som arbetar med med barn och vuxna som har en funktionsnedsättning ska vara föräldraledig. Som socialsekreterare har du ett myndighetsansvar som innebär att du utreder, fattar beslut och följer upp insatser. Du arbetar utifrån gällande lagstiftning SoL och LSS. Arbetet förutsätter ett gott samarbete med andra enheter inom förvaltningen och med externa aktörer.
Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt.
Enhetens medarbetare är engagerade personer som drivs av att göra skillnad med sitt arbete. Hos oss har du ett nära stöd från teamledare i det dagliga arbetet och kollegor som alltid stöttar varandra och arbetar tillsammans för att förbättra vår verksamhet. Du har även närhet till chefer och administratörer. När du börjar hos oss får du en handledare under introduktionen. Introduktionen anpassas till dina behov och kommer ge dig alla de verktyg som du behöver i arbetet. Vi arbetar med löpande ärendehandledning.
Vi har ett avtal gällande årsarbetstid som innebär att du till viss del kan påverka delar av din arbetstid.
Kom och jobba hos oss!

Kvalifikationer

Socionomexamen eller likvärdig utbildning. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, planerar, strukturerar och driver dina ärenden framåt. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Vidare bidrar du till utveckling av arbetet och har ett helhetsperspektiv. Du arbetar bra med andra människor och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har en mycket god samarbetsförmåga och trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Vi arbetar fortlöpande med att utveckla verksamheten och den person vi söker ska vara delaktig och bidra till utveckling och känna engagemang i förändringsarbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkort med körvana krävs.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2023-12-31

Tillträde enligt överenskommelse. Rekryteringsprocessen kommer att påbörjas under ansökningstiden, vänta inte med din ansökan.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1159405

Gör ansökan

Övrigt

Mitt i Sverige, vid den vackra hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun - eller kanske mer känt som Glada Hudik. Här lever 37 600 glada hudikbor, och mer än hälften av oss bor på landsbygden.

I Hudiksvalls kommun är avstånden korta till det mesta man vill göra och det man behöver, och du får tid över till det som är viktigt i livet. Här finns närhet till kontrastrika miljöer, ett aktivt föreningsliv och ett näringsliv med stor handlingskraft - många världsledande företag har sitt säte i vår kommun.

Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Tillsammans är vi 3 800 medarbetare inom 300 olika yrken som varje dag jobbar för att skapa värde för dem vi är till för - våra kommuninvånare. Det är ett stort och viktigt uppdrag som ska genomsyras av trygghet, öppenhet, delaktighet och jämlikhet. På så sätt hjälps vi åt att bygga ett samhälle där alla människor är lika mycket värda.

Läs mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: www.hudiksvall.se/jobbahososs

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter: https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Observera att vi endast tar emot ansökningar via www.offentligajobb.se