jobb just nu!

Socialsekreterare sökes till länsjouren södermanland

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Länsjouren Södermanland startades den 1 mars 2019 och servar 7 st av länets kommuner. Nu söker vi en ny medarbetare till vårt team på länsjouren.

Arbetsuppgifter

• Trivs du i en flexibel arbetsmiljö?
• Är du lösningsfokuserad?
• Gillar du att samarbeta och har ett engagemang att göra skillnad för utsatta individer?
• Har du erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning och akuta situationer?
• Då är det dig vi söker!

Som socialsekreterare på länsjouren kommer du att hantera akuta sociala problem gällande barn, ungdomar och vuxna inom socialtjänstens ansvarsområde. Arbetet innebär att skyddsbedöma, handlägga, verkställa beslut enligt SoL, LVU och LVM i akuta ärenden som inkommer efter kontorstid och inte kan vänta tills nästkommande vardag.

Arbetet är beslutsintensivt och innefattar att du kan ta självständiga beslut i enlighet med rutiner och enligt delegation. Du behöver vara välorganiserad samt ha en god framåtanda.

Du jobbar på schema, främst kvällar, nätter och helger. Medarbetarna på länsjouren lägger sina scheman i Time Care och har möjligheter att påverka sitt schema. Du har friskvårdstimma alt friskvårdsbidrag och har kontinuerligt handledning och fortbildning inom verksamhetsområdet.

Arbetsgruppen består av 8 stycken erfarna socialsekreterare som jobbar utifrån ett systemteoretiskt förhållningssätt samt en enhetschef som också ansvarar för verksamheten, gemensam mottagning. Vi värnar om vår arbetsmiljö och har ett stort engagemang för det sociala arbetet med individen i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom. Du har aktuell erfarenhet, de senaste 5-åren, av myndighetsutövning och utredningserfarenhet enligt SoL, LVU och LVM. Du har erfarenhet av att bemöta utsatta människor och människor i krissituationer. Du har en god förmåga till att knyta kontakter och en smidighet i samverkan både internt och externt. Du trivs i en miljö där du behöver vara lösningsfokuserad och du har en förmåga att lätt anpassa dig till oförutsägbara arbetsuppgifter som ständigt uppstår. Det är meriterande om du har utbildning inom BBIC, ASI, MI, Nätverksorienterat arbetssätt och Signs of Safety.

Arbetet kräver även att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du behöver ha grundläggande datakunskaper och det är meriterande om du har kunskaper i verksamhetssystem, VIVA och Treserva. Du behöver ha B-körkort då arbetet är rörligt över länets kommuner. I tjänsten ingår beredskapstid vilket medför att du behöver vara bosatt i Eskilstuna med omnejd då vi har en inställelsetid på 30 min.

Vi erbjuder ett självständigt och utmanande arbete i en trygg och erfaren arbetsgrupp.

Välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5307:2

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.