jobb just nu!

Deltidsbrandman Broby eller Sibbhult

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Östra Göinge kommun med drygt 14 900 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Vill du hjälpa människor där du bor och arbetar att känna sig trygga i sin vardag?
Deltidsbrandmän har en viktig roll och gör skillnad!

Räddningstjänsten Östra Göinge har ett tätt samarbete med Räddningstjänsten i Kristianstad. I Östra Göinge kommun finns två deltidsbrandstationer med ca 40 medarbetare.

Räddningstjänsten i Kristianstad ansvarar för operativ och förebyggande verksamhet inom Kristianstad kommun och via avtal med Östra Göinge kommun samt samordnar arbetet med skydd och säkerhet i Nordöstra Skåne. Tillsammans är det en organisation med ca 200 medarbetare med en heltidsstation och sex deltidsstationer. På deltidsstationerna finns ca 85 medarbetare.

Vi söker nu deltidsbrandmän till Räddningstjänsten Östra Göinge med placering i någon av våra två deltidsorter Broby eller Sibbhult.

Tycker du att brandmannayrket verkar intressant?

Nu söker vi dig som vill bli deltidsbrandman och göra skillnad!

Arbetsuppgifter

Som deltidsbrandman är du anställd hos Räddningstjänsten i Östra Göinge kommun med placering i Broby eller Sibbhult, samtidigt som du har en annan huvudarbetsgivare eller är egenföretagare. Arbetet som deltidsbrandman är spännande och varierande. Du och din grupp möter och hjälper människor i utsatta situationer och arbetet består av räddningsarbete vid bränder, trafikolyckor och andra olyckor.

I din roll som deltidsbrandman är du en viktig och värdefull trygghet för kommunens invånare. Räddningstjänsten betalar för den tid som du deltar i utryckningar, övningar samt utbildningar och du får beredskapsersättning. I din anställning som deltidsbrandman får du räddningstjänstutbildning, årlig hälsokontroll samt utbildningar som till exempel hjärt- och lungräddning och sjukvård. Det finns även möjlighet till ersättning för C-körkort och tillgång till träningslokal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som uppfyller kraven avseende geografiskt avstånd, vilket innebär att du bor och har din ordinarie arbetsplats i antingen Broby eller Sibbhult. Blir du erbjuden anställning ska du kunna uppvisa intyg från din huvudarbetsgivare att du får lämna arbetsplatsen vid larm och vid utbildning.

Du som söker har god fysisk förmåga, är simkunnig och fullt frisk. B-körkort är ett krav och det är meriterande med körkortbehörighet C. För jobbet behöver du vara pålitlig, ödmjuk och kunna kommunicera väl samt ha empati.

Anställningens omfattning

Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A832547

Gör ansökan

Lön

Ersättning enligt RiB-avtalet.

Övrigt

Vi erbjuder flertalet jobb som är tillsvidareanställningar på deltid med placering på någon av brandstationerna i Broby eller Sibbhult. Ange i din ansökan var du bor och kan jobba. Tillträde enligt överenskommelse.Tester sker innan anställning, så som test att jobba i trånga utrymmen, jobba på stege och hög höjd, läkarundersökning samt belastningstest genom rullbandstestet.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta platschef Håkan Martinsson i Broby eller platschef Morgan Linderoth i Sibbhult. Har du frågor om ansökningsprocessen kontakta brandingenjör Johan Wendt på Räddningstjänsten i Kristianstad. Alla nås via räddningstjänstens larmcentral på 044-20 04 00.

Vi kallar löpande till intervju så välkommen med din ansökan så fort som möjligt. Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.