Drifttekniker med huvudansvar för vår klientplattform

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Sekretariatet för Ekonomi och administration ansvarar för administrativt stöd, driver och utvecklar förslag till policyer, strategier och riktlinjer inom sekretariatets ansvarsområde.
Sekretariatet består av tre enheter, IT-enheten, Ekonomienheten och Registratur och arkiv samt säkerhetsfunktionen. Sekretariatet initierar utveckling av gemensamma administrativa stödsystem avseende ekonomistyrning, investeringar, säkerhetsfrågor, kvalitetssamordning, IT, växel och reception.

IT-enheten ansvarar för myndighetens strategiska IT-frågor, tillhandahåller vår gemensamma IT-plattform samt tillgodoser myndighetens behov av IT-lösningar. I IT-enheten ingår funktioner för IT-drift, -utveckling och -förvaltning, servicedesk samt säkerhet. På IT-enheten arbetar ca 10 engagerade medarbetare i en stark gemenskap, där alla hjälps åt för att ge en professionell service.

Då en av våra kollegor går vidare till en annan tjänst inom IT-enheten söker vi nu en drifttekniker som är huvudansvarig för vår klientplattform. Hos oss har du möjlighet att vara med och utvecklas i en väl sammansvetsad grupp med gott arbetsklimat. Trivs du med att utveckla och förbättra en verksamhet har du goda möjligheter att kunna påverka.Arbetsuppgifter

Hos oss sköter du löpande drift och förvaltning av vår driftsmiljö som är baserad på VMware och Microsoft. Du ansvarar och förvaltar vår katalogtjänst Active Directory samt vår RDS-miljö. Du ansvarar även för applikationsdistribution för vår klientplattform som är baserad på Windows 10. Du hanterar säkerhetsrelaterade åtgärder och håller systemen uppdaterade. I ditt arbete har du ett nära samarbete med kollegor som hanterar support-, infrastruktur- och säkerhetsfrågor.

I ditt ansvarsområde ingår bland annat att:

• Ta ansvar för att driva utvecklingsprojekt av klientplattformen
• Underhålla paketering och applikationsdistribution
• Arbeta med patchning, övervakning, installation, uppgradering och avveckling i syfte att ha en stabil IT-miljö
• Ta fram förvaltningsplaner för lösningar som används inom ditt område tillsammans med IT-enhetens förvaltningsledare
• Se över riktlinjer och andra styrande IT-dokument
• Medverka i upphandlingar och bevaka avtal kopplat till klientplattformen
• Medverka i att ta fram underlag inför budget samt göra uppföljningar av kostnadsutfall under året
• Hantera 2:nd-line supportärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bred erfarenhet av att arbeta med IT-drift och som är beredd att ta ett stort ansvar inom ditt område. Du behöver ha minst avslutad gymnasial utbildning med IT-inriktning. Du har goda kunskaper i Windows Server inklusive certifikatshantering, Windows, Azure, deployment, Active Directory, Microsoft Exchange, VMware och RDS-miljö. Du har kunskaper i IT-säkerhet och ett brett teknikintresse. Du har erfarenhet av upphandlingsfrågor, utredningar samt att ta fram underlag inför budgetplanering.

Det är meriterande om du har:
- Certifieringar inom Microsoft-området.
- Erfarenheter av molnbaserade IT-tjänster som Azure, Office365 eller motsvarande.


Anställningens omfattning

Snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2.3.a-H22-07120

Gör ansökan

Lön

Individuell lönesättning, månadslön.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.

Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.

Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning på alla anställningar.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.