Engagerad biträdande rektor till Ringsjöskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Välkommen till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag!
Ringsjöskolan är en 7-9-skola centralt belägen på promenadavstånd från tågstationen i Höör. I direkt närhet till skolan finns idrottshall, simhall, ishall och kommunens bibliotek och på kort promenadavstånd har vi tillgång till skog och mark.

Våra förväntningar på elever och pedagoger är höga. Genom samarbete, gemensamt ansvar, god kommunikation och tydlighet arbetar vi för att våra elever ska nå goda resultat och utveckla förmågor de har glädje av både idag och i framtiden.
Vi arbetar för att förbättra kvalitén genom uppföljning, utvärdering och utveckling, och därmed kontinuerligt säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet. På skolan utgår vi från ett kollegialt lärande och en dela-kultur där vi regelbundet träffar kollegor för att säkerställa en god kvalitativ undervisning med eleven i fokus.

Till vår hjälp finns stödfunktioner för tekniska program och hjälpmedel som syftar till att underlätta elevens lärande och pedagogens arbete. Varje elev har en egen chromebook och i samtliga klassrum finns teknisk utrustning som projektor och smartboard/tv-skärm. Alla våra pedagoger har tillgång till personliga datorer och arbetsmobil.

Tillsammans med Malmö FF har vi en idrottsakademi på skolan, vilket innebär att vi har ca 25 elever i varje årskurs som tränar fotboll under skoltid.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor kommer du att i nära samarbete med rektor och skolans ledningsgrupp utveckla verksamheten genom att driva skolutveckling och därmed leda skolan mot högre måluppfyllelse.

Du kommer ha verksamhets-, personal- och visst budgetansvar, och ingå i kommunens rektorsgrupp direkt under barn- och utbildningschefen. Ett öppet klimat och nära samarbete med skolledarkollegorna är en självklarhet för att skapa likvärdighet och hög kvalitet i vår kommun.

Beroende på sökandes kompetenser fördelas ansvarsområden mellan rektor, biträdande rektor och andra ledningsroller i verksamheten.

Kvalifikationer

Du visar förmåga att skapa ett gott arbetsklimat, har god pedagogisk insikt och gedigen erfarenhet och kunskap om grundskolans senare del. Som chef leder, fördelar och prioriterar du bland arbetsuppgifter och arbetar målinriktat. Vi söker dig som är tydlig och kan skapa möjligheter till delaktighet i verksamhetens olika delar.

Din relationella förmåga är god och du tycker om att vara synlig bland elever och medarbetare. Det är viktigt att du har förmågan att överblicka organisationen för att hitta bästa möjliga lösning för verksamheten, och vi ser gärna att du har erfarenhet av tjänstefördelning och schemaläggning för högstadiet.

Som person är du ansvarstagande, modig, prestigelös, har ett tydligt lösningsfokus och ett positivt förhållningssätt. Vidare har du god organisationsförmåga och ser utvecklings- och förbättringsarbete som ett självklart inslag i det systematiska kvalitetsarbetet. Genom ditt ledarskap ska du bidra till att eleverna når så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-08-01

Ansökan

Referensnummer:   45/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.