jobb just nu!

Ekonom

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Öckerö kommun erbjuder ett stimulerande arbete i en utvecklingsinriktad skärgårdskommun. Kommunikationerna är goda, från Nils Ericsonsplatsen når man Öckerö kommunhus på ca 50 minuter med snabbuss. Kommunen består av tio bebodda öar med ca 12 900 invånare. Ekonomienheten består av 11 medarbetare, varav fem ekonomer.
Ekonomienheten erbjuder stöd och service till kommunens verksamhet och politiken
inom områdena redovisning, uppföljning och inköp. Enheten har även en styrande
och kvalitetssäkrande roll samt utvecklar arbetsmetoder och styrdokument för processerna.


Arbetsuppgifter

Som ekonom arbetar du med stöd till chefer i samband med budget, planering, analys, uppföljning, prognos och bokslut. Du arbetar tillsammans med övriga ekonomer med att utveckla kommunens och förvaltningens ekonomistyrning, utveckling av resursfördelningsmodeller samt är drivande i olika utvecklingsprojekt. I arbetet ingår att hålla i utbildningar och presentationer. Vi använder Visma som ekonomisystem och Stratsys som planerings-och rapporteringsverktyg

Kvalifikationer

Vi söker dig som är målinriktad och drivs av att utveckla och förbättra. Du har högskoleexamen inom ekonomi eller annan ekonomiutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du arbetar självständigt och med förmågan att prioritera och strukturera ditt arbete samt löser problem och arbetar utvecklingsinriktat. För att passa i rollen är det också viktigt att du är driven, analytisk, flexibel, noggrann, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med både kollegor och övriga verksamheter.
Då rollen innebär nära samarbete med chefer på olika nivåer krävs förmågan att kunna kommunicera i ekonomifrågor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha mycket goda kunskaper i Officepaketet och IT-vana. Erfarenhet från offentlig verksamhet är önskvärt medan erfarenhet av systemen Visma (ekonomisystem) och Stratsys är meriterande

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A796419

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Ekonomichefen är tillgänglig för frågor from 23 juli.

Öckerö kommun avser att genomföra denna rekrytering i egen regi och ber därför vänligen men bestämt att rekryteringsföretag inte kontaktar oss för att erbjuda sina tjänster.