Socialsekreterare ekonomiskt bistånd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierp är en kommun med en organisation i rätt storlek för dig som vill ha nära till chef, kollegor, politik och kunder. Här finns utrymme för både personlig utveckling och samverkan i organisationen.

Vår kommun erbjuder varierande boendemiljöer, havsnära natur, historia, kultur och god service. Tierp har Stockholm, Uppsala och Gävle inom pendlingsavstånd.

Våra värderingar är viktiga och tillsammans arbetar vi för att förverkliga våra värdeord: respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro.

Vi söker nu en socialsekreterare till ekonomiskt bistånd vid individ- och familjeomsorgen på Tierps kommun.

Arbetsuppgifter

I rollen som socialsekreterare kommer du att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt utreda de bakomliggande orsakerna och eventuella hindren för egen försörjning. Målet är att individen så snart som möjligt ska bli självförsörjande. Vi arbetar aktivt med varje individs planering mot egen försörjning och möter våra klienter regelbundet i fysiska besök. Du kommer att jobba tät ihop med vår arbetsmarknadsenhet för att få människor att hitta drivkraften till studier, arbete eller andra vägar till självförsörjning. Även samarbete med SFI och Komvux samt med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, Regionen och Försäkringskassan är relevant i det här sammanhanget. I tjänsten ingår även handläggning av bostadsfrågor samt flykting/integrationsfrågor. Förutsättningen för arbetet är att samverka både inom kommunen och med andra myndigheter.
Arbetet består av planering, handläggning och dokumentation, beslutsfattande, uppföljning av insatser och annan myndighetsutövning.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad socionom, beteendevetare, sociolog, statsvetare eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du skall ha ett genuint intresse att jobba med människor i en utsatt situation och vara en del i deras utveckling. Du ska ha god dokumentationsvana och du ska på ett bra sätt kunna föra samtal på ett motiverande och lösningsfokuserat sätt.
Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning, goda kunskaper i socialrätt och socialförsäkringssystemet. B-körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du passar in i vårt arbetslag.

Tillträde enligt överenskommelse.

Rekrytering sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-03-07

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C176997

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.