jobb just nu!

Förskollärare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Storskogens förskola är en förskola som startade i augusti 2018. Vi finns i Bredsand i Enköping. Förskolan har plats för 120 barn och vi arbetar i 4 block med åldershomogena grupper. Utöver det har vi en gemensam matsal samt tre stora gårdar och närhet till naturen.

Vi hämtar vår pedagogiska inspiration från Reggio Emilias pedagogiska filosofi där lärmiljöer, projekterande och pedagogisk dokumentation är viktiga delar som vi arbetar med.
Vi ser oss som engagerade och medforskande pedagoger som arbetar utforskande med barnen.

Vår barn- och kunskapssyn grundar sig i att se barn som kompetenta och med hundra språk där varje barn ges möjligt att utvecklas i olika sammanhang.

Är du en driven och engagerad förskollärare som söker nya utmaningar och som vill vara med i vårt fortsatta arbete att bygga upp vår förskola?

Vi söker nu 3 förskollärare, 1 tjänst är tillsvidare och de andra två tjänsterna kan komma att förlängas eller övergå i tillsvidaretjänster. Välkommen att söka en tjänst som förskollärare på Storskogens förskola.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att leda, planera, dokumentera och utvärdera verksamheten tillsammans med arbetslaget. Du utvecklar och utformar den pedagogiska verksamheten med dina kollegor så att alla barn kan utveckla sitt allra bästa jag.

Med utgångspunkt i styrdokumenten skapar du en utvecklande, utmanande och trygg miljö, där du även leder och entusiasmerar kollegor i det pedagogiska uppdraget.

Ett viktig del av uppdraget är att gemensamt skapa en likvärdig förskola som utgår från en helhetssyn. Förskolan är relativt ny så därför kommer arbetet handla om bygga vidare på våra påbörjade gemensamma rutiner, arbetsformer och strukturer.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta som förskollärare och att du är väl insatt i styrdokumenten och förskollärarens ansvar i undervisningen.

Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll och att du ser positivt på ditt uppdrag.
För att trivas hos oss ser vi också att du ser till verksamhetens och barnens bästa och agerar därefter.

Kvalifikationer

Det är avgörande att du som söker har eller kommer inom kort att få förskollärarlegitimation.

Du har via VFU eller på annat sätt arbetat inom förskola eller skolverksamhet. Erfarenhet inom yrket är meriterande.

Vi ser gärna att du har kunskap och intresse kring digital kompetens i förskolan samt har erfarenhet av eller intresse för Reggio Emilia-inspirerat arbete.

Du arbetar bra med andra människor där du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt.

Du är pedagogisk och har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Det är av stor vikt att du har ett förhållningssätt som utgår från ett lågaffektivt bemötande och skapar förutsättningar där varje barn får möjlighet att lyckas.

I förskolan så sker det ständigt förändringar vilket innebär att du behöver kunna anpassa dig till ändrade omständigheter och tänka nytt.

I din roll som förskollärare leder du det pedagogiska arbetet, du behöver därför kunna motivera andra samt skapa engagemang och delaktighet.
Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-11

Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   C43404

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.