Stödassistent till funktionsnedsättning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi finns här för människor. Vi erbjuder olika typer av stöd till barn, unga, familjer och vuxna som på något sätt har behov av våra insatser. Vi ger personer det stöd som behövs för att sedan av egen kraft komma vidare till arbete, studier eller på annat sätt få hjälp för att utvecklas. Vi tar hand om våra gamla när de behöver stöd i sin vardag.
Vi är en av få kommuner i Sverige som har en samlad socialtjänst. Det innebär att myndighetsutövning samt behandlande och stödjande insatser finns i en och samma förvaltning. Det ser vi som en enorm styrka. Vi skapar värde för våra kommuninvånare och bidrar till ett gott och värdigt liv – för alla, oavsett förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid tidiga insatser och förebyggande arbete, professionellt och individuellt anpassat stöd. Vi är en lärande arbetsplats - Vi gör varandra bättre genom vårt kvalitetsarbete med fokus på dem vi är till för. Vi är social- och omsorgsförvaltningen – en del av Hudiksvalls kommun.

Vi söker en ny kollega till Namsos Servicebostad. Namsos är ett trapphusboende med flera lägenheter som är spridda på ett större område. Vi har inriktning neuropsykiatri och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Syftet med våra insatser är att individen ska bli så självständig som möjligt genom att vi ger god omsorg i trygg boendemiljö.

Vi som blir dina kollegor ser det som väldigt viktigt att ha ett gott teamarbete och samsyn, det ser vi som grundläggande för att insatserna ska fungera bra för de individer vi är till för.


Arbetsuppgifter

Stödassistent på Servicebostad inom socialpsykiatri.
Du stödjer personer med boendebeslut enligt LSS eller SoL i hela deras vardag utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Insatser sker främst i personers hem och du utgår ifrån servicebostaden. Vårt uppdrag är att på ett motiverande sätt stötta och stärka individers egna förmågor med siktet på ett självständigt liv. Du stödjer och motiverar i stort som smått och utför, städ, tvätt, följen till aktiviteter, medicinhantering, handling, viss personlig omvårdnad m.m. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och i team. Vi utgår ifrån individens överenskomna genomförandeplan. Vi samverkar och samarbetar främst med sjukvård och dagliga verksamheter, godemän och förvaltare. Vi finns på arbetsplatsen dygnet runt så arbetstider är dag, kväll, natt & helg. Administration och att ta ett övergripande och individuellt ansvar är viktigt och en stor del av dagen på jobbet.

Kvalifikationer

Du är utbildad behandlingspedagog eller stödpedagog, alternativt usk med påbyggnad psykiatri. Du har utbildning i lågaffektivt bemötande och är lågaffektiv som person. Du får gärna ha utbildning i ESL. Du är orädd, engagerad, lösningsorienterad, strukturerad och intresserad av kombinationen arbeta nära människor och ha flera administrativa arbetsuppgifter, alltså många bollar i luften. Du är självgående och har förmåga att driva verksamhetens alla olika arbetsuppgifter framåt tillsammans med ditt team.

B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-10-01

Tillträde enligt överenskommelse men det är önskvärt snarast möjligt
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1117668

Gör ansökan

Övrigt

Mitt i Sverige, vid den vackra hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun - eller kanske mer känt som Glada Hudik. Här lever 37 600 glada hudikbor, och mer än hälften av oss bor på landsbygden.

I Hudiksvalls kommun är avstånden korta till det mesta man vill göra och det man behöver, och du får tid över till det som är viktigt i livet. Här finns närhet till kontrastrika miljöer, ett aktivt föreningsliv och ett näringsliv med stor handlingskraft - många världsledande företag har sitt säte i vår kommun.

Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Tillsammans är vi 3 800 medarbetare inom 300 olika yrken som varje dag jobbar för att skapa värde för dem vi är till för - våra kommuninvånare. Det är ett stort och viktigt uppdrag som ska genomsyras av trygghet, öppenhet, delaktighet och jämlikhet. På så sätt hjälps vi åt att bygga ett samhälle där alla människor är lika mycket värda.

Läs mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: www.hudiksvall.se/jobbahososs

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter: https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Observera att vi endast tar emot ansökningar via www.offentligajobb.se