jobb just nu!

Skolläkare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Arbetsuppgifter

Skolläkaren är ansvarig för elevhälsans medicinska insats inom grundskolan och gymnasiet. Som skolläkare har du regelbundna mottagningar på skolorna tillsammans med skolsköterskan, där man framförallt handlägger elever med skolrelaterade problem. Du samarbetar nära med skolsköterskorna samt handleder och utbildar i medicinska frågor. Din medicinska kompetens är ett viktigt bidrag i skolornas elevhälsoteam. Arbetet innebär samverkan med verksamheternas företrädare, andra kommunala förvaltningar, landsting och Region Uppsala. Som skolläkare ansvarar du för hälsoundersökningar och andra läkarbedömningar efter behov samt medicinska utredningar av barn och ungdomar. Du tar ställning till och ordinerar vaccinationer samt står för den generella läkemedelsordinationen på skolorna. Du är också med i diagnos- och beredningsgrupp för intagning till grundsärskolan resp. gymnasiesärskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin, barn- och ungdomspsykiatri eller allmänmedicin, gärna med erfarenhet som skolläkare.

Du förutsätts ha god förmåga till struktur och planering, lätt för att möta människor i olika former av samtal och samarbeten. Du har ett engagemang i frågor som rör barn och ungdomars hälsa och utveckling. Du har goda kunskaper om elever med funktionsnedsättning inom NPF-AST-området eller med intellektuell funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har vana att möta och samtala med barn, ungdomar och föräldrar eller tidigare erfarenheter av arbete med barnhälsovård eller ungdomar.

För att trivas och lyckas i rollen som skolläkare behöver du vara en person som tycker om att samarbeta med andra professioner. Du arbetar bra med andra människor och relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar kontakter och underhåller relationer.
Viktigt är även att du är självgående och ansvarstagande i din roll. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav i den här tjänsten.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
50%

Ansökan

Referensnummer:   C39591

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.