Vi behöver förstärka vårt team på öppenvården, välkommen att söka!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Alkohol- och drogrådgivningen i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder stöd och behandling i öppenvård till Borlängebor med beroendeproblematik. Alkohol- och drogrådgivningen är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av ytterligare ett antal verksamheter: Ex-it, vår ungdomsöppenvård, som arbetar med ungdomar och deras familjer, öppenvård för barn, unga och familjer, våra tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende, Bostad Först och våra HVB-hem Stoltzen och Kompassen. Utmärkande för verksamheten är värdegrundens betydelse, tydliga mål och samarbetet mellan de olika yrkesrollerna.

En av våra medarbetare har fått en annan spännande tjänst i vår organisation därför söker vi nu alkohol- och drogterapeut för att förstärka vårt team ytterligare. Vi erbjuder en fast tjänst.
Alkohol- och drogrådgivningen har idag sex medarbetare som tillsammans ansvarar för alkohol- och drogrådgivning samt psykosociala behandlings- och stödinsatser. Vi behöver förstärka vår verksamhet med Dig och Din kompetens för att även framåt erbjuda Borlängebor med beroendeproblematik insatser av god kvalité. På vår palett av insatser har vi behandling utifrån 12-stegsfilosofin, KBT, ÅP, KPT, HAP, Kriminalitet som livsstil, behandling för spelberoende. I anhörigbehandling använder vi oss av CRAFT som grund.
I verksamheten finns en samordnare som leder och fördelar det dagliga arbetet och som finns som stöd för behandlarna i verksamheten.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som alkohol- och drogterapeut arbetar du med gruppverksamhet och enskilda samtal och möter Borlängebor med beroendeproblematik i behov av stöd och behandling. Alla insatser anpassas till individens behov och förutsättningar.

Alkohol- och drogrådgivningen erbjuder behandling för personer med substans- och spelberoende och anhörigstöd. I verksamheten håller vi på att implementera instrument för att utvärdera våra insatser. Du arbetar på uppdrag av socialsekreterare som utreder och fattar beslut om insatser. Arbetet innebär att genomföra behandlande insatser i grupp och individuellt samt att stödja och verka motiverande för varje persons nykter- och drogfrihet. I arbetet ingår upprättande av genomförandeplan som du gör tillsammans med klienten. Efterföljande dokumentation, uppföljningar och återrapportering till socialsekreterare är också viktiga delar av ditt arbete.

Inom ramen för verksamheten finns en mottagning där vi genomför alkohol- och drogtester.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med stora möjligheter att påverka din arbetsvardag. Gemensamt med dina kollegor får du medverka i verksamhetsplanering, uppföljning och metodutveckling utifrån Borlängebornas behov och socialstyrelsens nationella riktlinjer.

IFO, individ och familjeomsorgen, befinner sig i en spännande utvecklingsfas där målet är ett enat IFO - tillsammans med Borlängebon. Varje medarbetare är en viktig kugge i utvecklingsarbetet, då alla behöver bidra genom att delta i arbetsgrupper för att förändringsarbetet ska gå framåt.

Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Du är utbildad alkohol- och drogterapeut och har dokumenterad erfarenhet av arbete med personer som har beroende. I arbetet använder Du MI som förhållningssätt. Ett krav är att Du har utbildning i någon av de metoder vi använder KBT, ÅP, CRA, eller behandling enligt 12-stegsmetoden. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med behandling av substanser och hazardspel i öppenvård och på institution och utbildning och erfarenhet av Kriminalitet som livsstil, HAP och CRAFT.
B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samsyn kring Borlänge kommuns värdegrund.

Dina framträdande egenskaper:
• Du är bekväm med att agera självständigt inom verksamhetens givna ramar.
• Du är målmedveten, med ett inre driv, du ser vad som behöver göras och gör det.
• Du har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv.
• Du har ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur.
• Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga.
• Du är flexibel.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1069684

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.