jobb just nu!

Vattenhandläggare med övergödning som specialitet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 200 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland

Inom naturvårdsenheten, med ca 40 medarbetare, arbetar vi med olika arbetsuppgifter med anknytning till naturvård, som bildande av naturreservat, vård- och förvaltning av skyddade områden, åtgärdsprogram för hotade arter, grön infrastruktur, miljöövervakning, kalkning, vattenförvaltning, miljömål samt jakt- och rovdjursfrågor.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara länsstyrelsens expertstöd inom området övergödning.
I arbetet ingår bland annat analys av vattenförekomster samt framtagande av förslag till förvaltningsplan och åtgärdsprogram inom vattenförvaltningen avseende övergödning. Arbetet innebär både naturvetenskapliga bedömningar gällande sjöar och vattendrag samt samverkan med olika myndigheter, vattenråd och företräderare för olika branscher. Du kommer att ingå i olika kompetensnätverk och internt på länsstyrelsen deltar du i flera samverkansgrupper för bred förankring av vattenförvaltningsfrågor. Du bistår också internt med information kring länets vatten med avseende på övergödning i handläggningen av ärenden som rör tillsyn och prövning av vattenverksamheter och andra åtgärder i vatten. Arbetsuppgifterna består till viss del av att driva det regionala åtgärdsarbetet mot övergödning. Där det övergripande målet är att uppnå god status med avseende på övergödning i våra sjöar, vattendrag och grundvatten. Du kommer även att vara miljömålsansvarig för de miljömål som berör miljöproblemet övergödning.
Viss kvälls och helgtjänstgöring kan förekomma. Inriktningen på tjänsten kan komma att förändras beroende på hur Länsstyrelsens och enhetens uppdrag förändras över tiden.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen söker en vattenhandläggare / vattenutredare med naturvetenskaplig grund och med erfarenhet och intresse för vattenfrågor, och specifikt problematik kring övergödning.
Vi söker dig som:
• har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom ämnesområdena limnologi, hydrologi och akvatisk ekologi eller annan likvärdig utbildning
• har arbetslivserfarenhet inom vattenförvaltningens arbete eller andra vattenfrågor
• har en god kommunikativ förmåga och erfarenhet att samarbeta med olika aktörer
• har utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• har god datorvana
• har B-körkort.
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av att arbete med frågor rörande övergödning i kombination med jordbruk, skogsbruk eller VA-frågor
• erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller kommun

Som person är du utåtriktad och engagerad. Du har förmåga att identifiera nödvändiga insatser och kan ta initiativ. Du ska kunna arbeta självständigt men även besitta en god samarbetsförmåga och en god förmåga att se helheten eftersom uppdragen kommer såväl från Vattenmyndigheterna, Havs- och vattenmyndigheten samt Länsstyrelseinstruktioner. Det är viktigt att du trivs med att ha flera bollar i luften samtidigt.

Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vi kan erbjuda:
• intressanta arbetsuppgifter
• en bra arbetsmiljö
• flexibel arbetstid
• friskvård

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Ansökan till tjänsten görs via Offentliga Jobb.

Länsstyrelsen tillämpar sex månaders provanställning för denna tjänst.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   112-3664-2019

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning för denna tjänst.

Tjänsten är säkerhetsklassad och vi genomför en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetskyddslagen innan tjänsten tillträdes.

Du kan komma att ingå i Länsstyrelsens krislednings- och krigsorganisation.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd