Höörs kommun söker förhandlingsansvarig HR-specialist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Arbetsuppgifter

HR-enheten är centralt placerad och utgör en av våra viktiga stöd-, lednings- och styrfunktioner. Enhetens medarbetare erbjuder ett operativt och strategiskt stöd utifrån kommunens HR-processer och hjälper i förlängningen verksamheterna att nå uppsatta mål.

Vi söker nu en HR-specialist med inriktning arbetsrättsjuridik. I din roll stödjer du kommunens chefer inom hela HR-området men har ett huvudansvar för arbetsrättsliga processer inklusive tolkning av lagar och avtal, fackliga förhandlingar, samverkan och lönebildning. Förutom att driva arbetsrättsliga processer i samverkan med ansvariga chefer kommer du att ha ansvar för att ta fram utbildningsmaterial och hålla utbildningar för chefer, omvärldsbevaka och hålla dig informerad samt föreslå nytänkande arbetssätt och rutiner inom ditt område. Vi välkomnar dig som kan komplettera vårt team med engagemang, kunskap och kompetens!

Kvalifikationer

Högskoleexamen inom HR-området och kunskap, erfarenhet och kompetens inom det arbetsrättsliga området är en förutsättning. Du ska känna dig trygg med att tolka och tillämpa lagar och kollektivavtal. Har du erfarenhet från kommunal verksamhet ser vi det som meriterande.

Som person är du nyfiken, ödmjuk och inlyssnande. Vi förutsätter att du är en lagspelare som gärna delar med dig av din kunskap och dina erfarenheter. Vi ser det som grundläggande att du har lätt att etablera stabila och förtroendefulla relationer, att du är lyhörd för chefernas behov och har en förmåga att på ett pedagogiskt sätt förmedla information.

Du behöver kunna få saker och ting gjorda, arbeta strukturerat och besitta en god planeringsförmåga som gör att du kan arbeta mot deadlines. Du behöver även vara trygg med att självständigt driva projekt och tycka om utvecklingsarbete som förbättrar processer.

För att nå framgång i ovanstående behöver du vara en person som stimuleras av utmaningar och ansvar, samt tar initiativ till att förbättra, utveckla och effektivisera arbetet inom hela HR-området.

Det är en förutsättning att du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi tror att du har hög digital kompetens samt erfarenhet av olika personalrelaterade IT-verktyg och stödsystem.

Är du intresserad av att arbeta på vår HR-enhet som präglas av arbetsglädje, engagemang och professionalitet är du varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   132/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.