jobb just nu!

Arbetsmarknadskonsulent till Enheten för Arbete & Rehab

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vill du bidra till att utveckla våra verksamheter i den andan?

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg. Nynäshamns kommun är den största arbetsgivaren med sina drygt 2000 anställda. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till.
Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se


Enheten för Arbete & Rehab består av fyra arbetsmarknadsteam: Arbets- och utvecklingscentrum, Etableringscentrum, Aktivitetshuset Idun och Ung i Nynäs. Vi behöver nu förstärka på Aktivitetshuset Idun och i Ung i Nynäs.

Aktivitetshuset Idun har i uppdrag att ge arbetsrehabiliterande och sysselsättningsinriktade insatser för personer med psykisk ohälsa och/eller beroendeproblematik. Ung i Nynäs är ett samverkansteam som har i uppdrag att ge arbetsmarknads- och studieinriktade insatser för unga 16-24 år, som av olika skäl hamnat utanför skola och arbetsmarknad. De huvudsakliga arbetshindren är psykisk ohälsa och/eller annan psykosocial problematik. De två enheterna samverkar redan i dag runt unga-gruppen, men vi ser nu möjligheten att förstärka denna samverkan ytterligare genom en delad tjänst.

Läs mer om verksamheterna på:
https://www.nynashamn.se/Omsorg-och-service/Arbetsmarknad-och-rehabilitering.html
Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra båda teamen, men utgår i ditt arbete från Aktivitetshuset, och har således merparten av din arbetstid förlagd där.

I arbetsuppgifterna på Aktivitetshuset ingår att fungera som arbetshandledare i kök- och caféverksamhet, i annan gruppverksamhet och i den öppna delen som består av en stor träfflokal. Du arbetar således brett med alla enhetens deltagare. I och med den delade tjänsten kommer dock arbetsuppgifterna att innebära ett särskilt fokus på de unga som står långt ifrån arbetsmarknaden. Via mobiliserande arbetsträningsinsatser i ett arbetslikt och socialt sammanhang på Aktivitetshuset arbetar du rustande för ökad självständigt genom en hållbar planering mot arbete/studier.

I Ung i Nynäs ingår individuellt arbete med deltagarna där arbetsuppgifterna innefattar ansvar för rehabiliteringsprocessen mot arbete och/eller studier. Du arbetar även nätverksskapande och i god samverkan med andra aktörer utifrån den enskildes behov, exempelvis med försörjningsstödsenheten, arbetsförmedlingen, försäkringskassan, vården och olika arbetsgivare.

Kontinuerlig uppföljning och dokumentation ingår som en självklar del i dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Adekvat akademisk examen inom det rehabiliteringsinriktade- eller beteendevetenskapliga området. Annan utbildningsbakgrund kan komma i fråga förutsatt att gedigen erfarenhet finns av arbetsrehabiliterande arbete med personer som står en bit ifrån arbetsmarknaden främst på grund av psykosocial-, psykiatrisk-, neuropsykiatrisk och/eller beroendeproblematik.

Det är starkt meriterande med metodkunskap inom:
CM (Case Management)
MI (Motiverande Intervju/Samtal)
IPS (Individual Placement and Support) och SE (Supported Employment)

Som person har du uppnått personlig mognad genom god kännedom om egna resurser och begränsningar. Du kommunicerar tydligt med stor lyhördhet och är välformulerad i skrift. Du kan motivera och engagera deltagarna, ta initiativ och vara både "igångsättare" och arbeta uthålligt. Du har mycket god samarbetsförmåga genom ett presigelöst förhållningssätt och känsla för teamarbete. Du är även flexibel då det gäller anpassning till förändrade omständigheter genom att se möjligheterna i dessa, och välstrukturerad i ditt eget arbete genom att planera, organisera och prioritera självständigt på ett effektivt sätt.

B-körkort är önskvärt, men inte ett absolut krav.Se kvalifikationer.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-05-01

Tidsbegränsad till: 2020-01-31

Anställningen kan komma att förlängas. eller efter överenskommelse.
40/40
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   SON/2019/0070/023

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lön

Förmåner

Friskvård
Flextidsavtal

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.