jobb just nu!

IT-strateg till barn- och utbildningsförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

Arbetsuppgifter

Till barn- och utbildningsförvaltningen söker vi en IT-strateg som ska ansvara för förvaltningens långsiktiga och frammåtsyftande planer för IT-användningen, från förskola till vuxenutbildning. I tjänsten ingår att utarbeta styrdokument så som IT-strategier, IT-verksamhetsutvecklingsplaner och ansvarar för implementering av dessa tillsammans med förvaltningsledningen. Du kommer även att ansvara för att utvecklingen av förvaltningens IT-infrastruktur.

Förvaltningen arbetar just nu med upphandling av en lärplattform och planeringen av införandet kommer att ledas av tjänsten.

Som IT-strateg vid barn- och utbildningsförvaltningen kommer du att arbeta nära förvaltningens systemförvaltare samt kommunens skoldatatek och IT-avdelning. Du har ett samordningsansvar för kommunens tre IKT-tekniker, som sköter teknisk drift och support av förskolornas och skolornas IT-utrustning. Du deltar även som förvaltningens representant i kommunens digitalisetingsråd.

I tjänsten ingår att initiera och handha upphandlingar inom IT-området.

Framöver kan även budgetansvar för förvaltningens IT-verksamheter överföras till tjänsten.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som IT-strateg bör du ha högskoleutbildning inom IT eller pedagogik. Du har en bred generell IT-kunskap, intresse för teknikutveckling och digitalisering.

Då du som IT-strateg kommer att samarbeta och ha kontakt med många olika personer och professioner är samarbetsförmåga och lyhördhet viktiga egenskaper. Vi tror även att du är pedagogisk, initiativtagande, självgående och lösningsorienterad.
Du ska ha tidigare erfarenhet av att ha arbetat med IT-utveckling i pedagogisk verksamhet.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet och upphandlingsfrågor är meriterande.

Anställningens omfattning

Enligt överrenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   BUN/2019/0045/023

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.