jobb just nu!

GIS- och kartingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är inne i en spännande samhällsbyggnadsfas. Vi är en liten kommun nära Stockholm som växer snabbt. Här pågår stora projekt som utbyggnaden av Stockholm Norvik hamn och planering och utbyggnad av helt nya stadsdelar.

Nynäshamns kommun är en arbetsplats med flexibel arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra och backar upp när det behövs. Här har du stora möjligheter att vara med och påverka och här kan du följa resultatet av ditt arbete på nära håll.

Hit tar du dig från Stockholm city på bara 50 minuter. Oavsett om du pendlar eller väljer att bo här har du alltid nära till en lunchpromenad längs havet, en after work med kollegorna eller en springtur i skogen.

Nu behöver vi förstärkning på GIS-området.

Tjänsten är placerad på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen på stadsbyggnadsavdelningen. Avdelningen ansvarar för detaljplanering, kart- och mätverksamhet och bygglov.

Arbetsuppgifter

Som GIS- och kartingenjör är du en viktig kugge i hela samhällsbyggnadsprocessen, från att sammanställa och leverera geografisk information som exempelvis utdrag från kartdatabasen, nybyggnadskartor och grundkartor i tidiga planeringsstadier till att på ett överskådligt och tillgängligt sätt presentera olika typer av kartinformation på till exempel kommunens webbplats och till olika trycksaker.

Du kommer att arbeta med kommunens geografiska databaser och vara systemansvarig för kommunens kartverktyg MyCarta. Du kommer också att sköta drift av andra GIS-verktyg och arbeta med utbildning och stöd till GIS-användare. I arbetet ingår också att vara vår expert på att hämta extern geodata från exempelvis Lantmäteriet, Länsstyrelsen och SGU.

En annan viktig del i ditt arbete är att inom organisationen sprida kunskap om vilka möjligheter som finns i användningen av GIS och stötta i utvecklingen av GIS-tjänster och applikationer.

Du kommer också att vara vår kontakt gentemot Lantmäteriet samt delta i projektet SödertörnsGeoData som syftar till att hitta en gemensam mät-, GIS- och kartplattform för alla Södertörnskommuner.

I rollen ingår också att vara webbredaktör för kart- och mäts sidor på webben.

För att lyckas i ditt arbete behöver du minst två års högskoleutbildning inom GIS-området. Vi vill också att du har arbetslivserfarenhet inom området.

Dina personliga egenskaper
Vi tror att du behöver vara självgående med ett eget driv framåt och ett strukturerat arbetssätt. Du är också serviceinriktad och tillmötesgående och arbetar bra tillsammans med andra.

Vi söker också en mätningsingenjör. Är du intresserad även av den tjänsten så ange det i din ansökan.

Kvalifikationer

• Minst två års högskoleutbildning inom GIS-området
• Arbetslivserfarenhet inom GIS-området

Meriterande
• Erfarenhet av kommunens kartverktyg MyCarta eller motsvarande.
• Erfarenhet av mapinfo eller motsvarande.
• Erfarenhet av Oracle databas eller motsvarande.
• Erfarenhet av FME eller motsvarande.

Anställningens omfattning

Efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   MSN/2018/1794/001

Gör ansökan

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.