jobb just nu!

Fastighetschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bygga Nynäshamn? På Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen jobbar vi med framtiden i sikte. Vi söker en fastighetschef med visioner som vill vara med och driva utveckling tillsammans med oss. Vi befinner oss i ett skede fullt av möjligheter och hoppas att du vill bli en del av vårt team för att plocka upp och vidareutveckla den potential vi besitter.

I Nynäshamn möts stad, landsbygd och hav. Här finns det naturliga och havsnära. Nynäshamn är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion och den utbyggda motorvägen och direkta pendeltåget möjliggör goda kommunikationer med Stockholm.

Nynäshamns kommun är i ett expansivt skede. Förväntningarna på utveckling är höga och du kommer att få möjlighet att jobba med effektivisering bland annat kopplat till arbetsmetoder och modeller för att möta kärnverksamhetens behov av optimerade lokaler. I rollen som fastighetschef får du en stimulerande och utmanande uppgift med stora frihetsgrader och möjlighet att tänka fritt och nytt.

Arbetsuppgifter

Som fastighetschef leder du en verksamhet som har ett brett och spännande uppdrag. Avdelningen ansvarar för projektledning, byggnation, förvaltning samt teknisk planering och administration av kommunens verksamhetslokaler.

Som fastighetschef leder du och ansvarar för avdelningens hela verksamhet, budget och personal. Ditt fokus kommer att ligga på ledarskapet och aktuella personalfrågor. I uppdraget ingår också att jobba strategiskt med övergripande fastighets- och lokalfrågor tillsammans med kommunens verksamheter. Rollen innebär ett stort antal kontaktytor internt inom organisationen men även med externa parter. Du jobbar med långsiktiga processer där du har en nyckelroll i samarbetet med bland annat övriga förvaltningar i kommunen.

Du rapporterar till chefen för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen och deltar aktivt i förvaltningens ledningsgrupp. Du svarar också inför miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i frågor som berör fastigheter och lokaler. I samarbete med övriga förvaltningar så är kommunikationen med medborgare, nämnder, verksamheter och media viktigt.

En central del i uppdraget handlar om att leda avdelningens verksamhetsutveckling och förbättring av arbetsprocesser. Vi befinner oss i ett skede där du kommer ha en nyckelroll i att driva utvecklingsarbete kopplat till ny- och ombyggnation, drift och underhåll av kommunens fastigheter. Utvecklingsfrågor är viktiga för oss och vi vill att du delar denna intention samt har ett stort intresse för att självständigt driva förbättringsarbete. Fastighetsavdelningen har också som uppgift att verka för effektivt nyttjade lokaler och att vid nyproduktion ta fram effektiva och optimerade lösningar.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du akademisk examen inom teknik, ekonomi, juridik eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom väl dokumenterad erfarenhet. Du har flerårig dokumenterad god ledarerfarenhet från liknande uppdrag och befattning där du har haft personal-, budget och verksamhetsansvar. Du har relevant branscherfarenhet t.ex. från fastighetsplanering och arbete med verksamhetslokaler samt tidigare erfarenhet av att på ett framgångsrikt sätt bedriva förändrings- och utvecklingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att fungera som beställare samt av att jobba i en politiskt styrd organisation. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi söker dig med intresse för människor och med god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och förtroendeskapande - både mot interna och externa kontakter. Du är en tydlig ledare med en naturlig förmåga att leda, motivera och ge andra de befogenheter som krävs för att uppnå gemensamma mål. Utöver detta tänker du ekonomiskt, ser till helheten samt har organisationens och kommunens bästa i fokus i alla sammanhang.

VI ERBJUDER
Inom Nynäshamns kommun är vi måna om vår personal och vill att alla våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Som medarbetare hos oss får du möjlighet till både flextid och distansarbete samt friskvård. Tillsammans skapar vi mervärde genom att vara tillitsfulla, öppna, modiga och respektfulla mot varandra. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på http://www.nynashamn.se.

INTRESSEANMÄLAN
I den här rekryteringen samarbetar vi med SOURCE. Du ansöker via http://www.nynashamn.se senast onsdagen den 27 januari 2019. Handlingar som inkommer till Nynäshamn kommun blir en allmän handling. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: http://www.source-executive.se.

Har du frågor är du välkommen att kontakta konsult Minna Aspnäs, 070-735 20 23, minna.aspnas@source-executive.se eller researcher Jenny Håkansson, 073-145 59 97, jenny.hakansson@source-executive.se.

Ansökan

Referensnummer:   Extern

Gör ansökan

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.