jobb just nu!

Vikarierande utredare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik.
Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete.

Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och
uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar.

Arbetsuppgifter

I din roll som utredare kommer du att arbeta med olika typer av utredningar på uppdrag av förvaltningsledningen och politiken. Du kommer att bereda ärenden till socialnämnden, kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, självständigt ansvara för handläggning av remisser och skriva förslag till yttranden över motioner och medborgarförslag.

Du kommer även att på uppdrag arbeta med framtagande och revidering av riktlinjer och rutiner.

I arbetet ingår även att delta i det övergripande arbetet med kvalitetsfrågor och utredningar enligt Lex Sarah.

Vid behov kan du komma att behöva ersätta ordinarie nämndsekreterare vid biståndsutskottets sammanträden samt bistå i arbetet med olika projekt.

Arbetet som utredare är mångsidigt och utvecklande och du kommer att samverka med olika personer både internt och externt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen som socionom, jurist, samhällsvetare eller, av arbetsgivaren bedömd som, likvärdig utbildning.

Du ska ha erfarenhet av utredningsarbete och god kännedom om kommunens och socialförvaltningens organisation. För att komplettera arbetsgruppen vill vi att du har goda kunskaper om individ- och familjeomsorgen.

Du ska vara förtrogen med de lagar som styr verksamheten. För att lyckas i arbetet är du strukturerad och kvalitetsmedveten och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Datavana är ett krav. Har du erfarenhet av ärendehanteringssystemet Public 360 och/eller kvalitetsledningssystemet Stratsys ser vi detta som meriterande.

Som person har du lätt att skapa kontakt och samarbeta med andra. Du är självgående och flexibel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.
Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till 2019-12-31.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   SON/2019/0083/023

Gör ansökan

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-693 693. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.