jobb just nu!

Modersmålslärare/ studiehandledare-Sök till oss!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar skola, förskola, bibliotek, fritid och kulturverksamhet samt måltidsverksamhet.

Vår verksamhetsidé är att erbjuda alla boende i kommunen goda utbildningsmöjligheter. Genom intellektuell, emotionell och social utveckling når alla elever målen i alla ämnen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som modersmålslärare och studiehandledare i Nynäshamns grundskolor och gymnasium.
Vi söker följande språk.
Bengali: 6 - 8 timmar studiehandledning i veckan
Bisaya: 6 - 8 timmar studiehandledning i veckan
Italienska: 2 - 3 timmar studiehandledning i veckan
Georgiska: 3 - 5 timmar studiehandledning i veckan
Swahili: 6 - 8 timmar studiehandledning i veckan
Arabiska: 6 - 8 timmar studiehandledning i veckan
Ungerska: 1- 2 timmar modersmål i veckan
Lettiska: 1 - 2 timmar modersmål i veckan
Tagalog-Modersmål/Studiehandledning- deltid
Spanska-Studiehandledning- timmar, ev deltid
Ungerska- Modersmål/ studiehandledning-timmar
Persiska modersmål och studiehandledning 6 -8 timmar i veckan
Dari, modersmål och studiehandledning 10 -12 timmar i veckan
Somaliska, modersmål och studiehandledning 6- 8 timmar i veckan

I dina uppgifter som modersmålslärare ingår att undervisa eleverna i deras modersmål utifrån skolans styrdokument. Kartläggning av elevens kunskaper kan bli en del i arbetet. Även prövningar inom modersmålet kan ingå.
I dina arbetsuppgifter som studiehandledare ingår att i samarbete med elevernas ämneslärare, handleda elever utifrån kursplaner och kunskapskrav i skolans samtliga ämnen. Vid behov är du även behjälplig med översättning under elevmöten samt vid överförande av information mellan skola och elev/hem. Du förväntas ta en aktiv del i det vardagliga arbetet samt bidra till arbetslagens och elevernas utveckling för att nå högre måluppfyllelse. Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument och kunna omsätta dessa i det praktiska arbetet.

Som modersmålslärare och studiehandledare kommer du att arbeta i olika skolor i kommunen. Det innebär att du kanske behöver förflytta dig under dagen. Du kommer att arbeta både självständigt och i arbetsgrupp. Delta i APT-möten och andra pedagogiska möten. Du skall också hantera lektionsplanering, avstämning med olika ämneslärare i deras respektive ämne samt sköta närvarorapportering av dina elever.
Flexibilitet är av stor vikt då scheman och elevunderlag kan ändras under terminen.

Kvalifikationer

Dina språkkunskaper i svenska bör vara goda och du skall ha inblick i svensk tradition och kultur. Du har en akademisk bakgrund där lärarutbildning är meriterande.
Erfarenhet av svensk skola och skolkultur och insikt i skolornas läroplaner är en merit. Pedagogisk förmåga är ett krav. Du har högskoleutbildning och erfarenhet av att undervisa, gärna tidigare erfarenhet av arbete med modersmål och studiehandledning inom grundskola och gymnasium. Du är van att hantera digitala läroverktyg vilka du också använder i din undervisning i enlighet med läroplanen.
Du är självständig i ditt uppdrag och kan driva det som förväntas utifrån styrdokument, pedagogisk planering och kursplanen.
Du som person ska ha förmåga att skapa goda relationer med elever vilket ger studiero och engagemang i undervisningen.
God samarbetsförmåga och flexibilitet är nödvändiga egenskaper

Du ska ha högskoleutbildning samt erfarenhet av undervisning, eller vara nyutexaminerad lärare i modersmål. Meriterande är om du är legitimerad lärare och har goda kunskaper om svenska skolsystemet. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenhet av bedömning och betygssättning.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-01-07

Tidsbegränsad till: 2019-06-19

Ev förlängningar, beroende på språk samt efterfrågan av studiehandledning. Eller tidigare beroende på vilket språk.
Varierande tjänstgöringsgrad
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   BUN/2018/0213/023

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.
Deltid eller timrapportering beroende på omfattning av tjänst.

Anställning

Antalet tjänster varierar beroende på om samma person kan åta sig/behärskar fler språk.

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Vi går igenom ansökningarna löpande.

Om du behöver hjälp med hur du söker en tjänst, kontakta supporten på 0771-101029. Har du frågor om tjänstens innehåll kontakta namngiven person i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.