jobb just nu!

Timvikarier till Bemanningscentrum/Vikarieservice sommaren 2019

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun och en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här finns bra kommunikationer med både pendeltåg och motorväg.

Tillsammans skapar vi tillit genom att vara engagerade, öppna, modiga och respektfulla i alla våra möten. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning och kulturell mångfald bidrar till. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se

KOMMUNSTYRELSEFÖRVALTNINGEN ansvarar för kommunövergripande frågor och förbereder ärenden som ska behandlas i kommunstyrelsen. Chef för kommunstyrelseförvaltningen är kommundirektören.

Bemanningscentrum ingår i HR-avdelningen och ansvarar för korttidsbemanningen i den kommunala äldreomsorgen, omsorgen om funktionsnedsatta, barnomsorgen i förskola & fritids samt kostverksamheterna. Bemanningscentrum startade som en del i Nynäshamns kommuns heltidssatsning. Detta gör att alla verksamheter kan erbjuda personalen möjligheten att arbeta heltid.

Bemanningscentrum har för närvarande en pool med 22 heltidsanställda och ca 200 timavlönande. För att verksamheten ska fungera arbetar på kontoret 3 bemanningsassistenter, 1 rekryterare, 1 gruppchef/rekryterare samt 1 enhetschef. Bemanningscentrum arbetar tillsammans med kommunens verksamheter för att säkerställa rätt bemanning.

Arbetsuppgifter

På våra VÅRD- OCH OMSORGSBOENDEN bor personer som behöver hjälp av personal under en stor del av dygnet. I Nynäshamns tätort finns Lotsen och Rosengården. Utanför tätorten Tallåsen i Ösmo och Sunnerbo i Sorunda.
När du arbetar på vård- och omsorgsboende hjälper, stödjer och uppmuntrar du de boende i den dagliga livsföringen och hjälper bland annat till med personlig hygien och omvårdnad.

HEMTJÄNSTEN är organiserad i tre arbetsgrupper: Stad, Land och Nattpatrullen. Hemtjänsten riktar sig mot äldre personer och gör det möjligt för de äldre att bo kvar hemma. Hemtjänsten hjälper bland annat till med personlig hygien och omvårdnad, städning, stöd vid måltider och lättare matlagning.

BOENDESTÖDET ger omsorg/stödinsatser till personer med funktionsnedsättning som bor i egen bostad eller satellitboende. Arbetsuppgifterna som boendestödjare omfattar bland annat hushållsgöromål, hjälp med hygien samt stöd vid olika fritidsaktiviteter.

GRUPPBOENDEN för personer med funktionsnedsättning finns på Björkbacken och Solgläntan i Ösmo, Sorunda gruppbostad i Sorunda samt på gruppbostäderna Postmästaren, Ribban, Släggan och Trehörningen i Nynäshamns tätort. De boende vid våra gruppbostäder har någon grad av utvecklingsstörning, vissa även med tilläggshandikapp. Som boendestödjare är du behjälplig på ett sätt som befrämjar personens självbestämmande, delaktighet och självständighet. I arbetsuppgifterna ingår olika hushållsgöromål inklusive matlagning, hjälp/stöd personlig omsorg och omvårdnad, hjälp med hygien samt stöd vid olika fritidsaktiviteter.

Inom PERSONLIG ASSISTANS får personer som har ett varaktigt funktionshinder, ett omfattande vårdbehov och behöver dagligt stöd med att äta, sköta den personliga hygienen, förflytta sig eller kommunicera. Din uppgift som personlig assistent är att stödja och hjälpa personen med detta.

Arbetet som KOCK/EKONOMIBITRÄDE är mycket varierande och innebär arbete i de större tillredningsköken (skolor eller äldreboende) samt i de mindre köken på kommunens förskolor. Huvuduppgiften är tillagning och förberedelser av måltider inklusive specialdieter. Arbetsuppgifter som varumottagning, grönsaksberedning, servering, disk och städning ingår.

Kvalifikationer

För arbete som UNDERSKÖTERSKA krävs en slutförd gymnasieutbildning med inriktning i omvårdnad eller annan utbildning som bedöms motsvarande av arbetsgivaren.

För arbete som VÅRDBITRÄDE, PERSONLIG ASSISTENT, BOENDESTÖDJARE söker vi i första hand Dig som har minst 1 år på omvårdnadsprogrammet alternativt en avslutad gymnasieutbildning med annan inriktning i kombination med erfarenhet av vård- och omsorgsarbete.

För arbete som KOCK/EKONOMIBITRÄDE krävs adekvat restaurangutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. För arbete som ekonomibiträde krävs att du har erfarenhet av arbete i köksmiljö.

För SAMTLIGA BEFATTNINGAR gäller det att du har god kommunikationsförmåga samt ett trevligt och artigt sätt. Du ska ha en god förmåga att samarbeta. Vi söker dig som har ett professionellt förhållningssätt, är serviceinriktad och har ett gott bemötande i alla lägen. Stor vikt fäst vid personlig lämplighet.

För arbete inom omsorgen krävs även en väl utvecklad förmåga att lyssna in behov och önskemål, engagemang och inlevelseförmåga.

DU MÅSTE VARA MINST 18 ÅR
Eftersom arbetsskyldigheten inom Bemanningscentrum även omfattar omsorg om barn samt vård av personer med psykiska funktionsnedsättningar krävs utdrag ur Polisens belastningsregister.

För arbete inom hemtjänsten och Boendestödet krävs KÖRKORT B och god körvana.
Inom personlig assistans har brukaren rätt till eget val av personlig assistent.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-05-31

Tidsbegränsad till: 2019-09-30

Tillträde fortlöpande.
75-100%
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   KS/2019/0093/023

Gör ansökan

Lön

Löneform: Timlön.
Tillägg för arbete under obekväm arbetstid 21:50-124:50 kr/h (kvällstid, nattetid, helger och storhelger/storhelgsnatt tillkommer)

Anställning

Arbetstid: Schema.
Arbete på obekväm arbetstid förekommer regelbundet, kväll, helg, ev. natt.

Övrigt

För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar, ber vi dig att göra en digital ansökan via länk och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. Ofullständiga ansökningar behandlas ej. Ansökan ska innehålla förteckning över utbildningar, tidigare arbeten, minst 2 st referenser samt ett kortfattat personligt brev.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.