Sommarjobb inom äldreomsorgen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Vi vet att det finns många som har talang för att jobba med människor!
Nu söker vi sommarvikarier till vård och omsorg i Ängelholm!

Att jobba med vård och omsorg innebär att du gör skillnad för andra personer varje dag och hjälper dem som behöver det allra mest. Oavsett var du väljer att jobba får du bra erfarenhet och minnen för livet, dessutom är alla dagar olika och det blir aldrig långtråkigt.

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision, välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Hemtjänst I Ängelholm finns sju hemtjänstområden, vi kallar oss för bo bra hemma. Du som arbetar i hemtjänsten åker hem till personer och ger omvårdnad och service i personernas egna bostäder.

Särskilda boenden På ett särskilt boende, det som ibland kallas äldreboende, ges omvårdnad och service året runt, dygnets alla timmar, till personer som har ett stort vård- och omsorgsbehov. I Ängelholm finns det sju särskilda boenden som drivs av kommunen. Vissa av boendena har en inriktning som till exempel demensboende eller korttidsboende.

Arbetsuppgifter
Hemtjänst:
Som sommarjobbare inom hemtjänsten åker du hem till personer för att hjälpa dem med planerade omvårdnads- och serviceinsatser. Det är oftast äldre personer som behöver stöd i sin vardag. När du jobbar inom hemtjänsten får du ett schema där det står vem du ska hjälpa, under vilken tid och vad du ska göra. Exempel på arbetsuppgifter är att hjälpa till med påklädning, personlig hygien, städ, tvätt, inköp och social samvaro.

Särskilt boende
Som sommarjobbare på ett särskilt boende utför du omvårdnads- och serviceinsatser utifrån de boendes behov. Det kan handla om att hjälpa till med förflyttningar, personlig hygien, ge medicin, stötta vid måltider, städ, tvätt och social samvaro. En viktig del av uppdraget är att bidra till ett meningsfullt liv genom exempelvis sociala möten, aktiviteter och utevistelser.

Arbetstider: Dagspass ca kl 7-16, kvällspass ca kl 14-22, i jobbet ingår även arbete på vissa helgdagar, men om du har jobbat på helgen är du ledig lika många vardagar i stället.

Kvalifikationer

Personliga egenskaper:
Du är bra med människor, gillar att samarbeta och få saker gjorda. Du tar ansvar, är noggrann och ser till att helheten funkar. Vi använder digitala verktyg som en naturlig del i vårt arbete, så du behöver känna dig bekväm med att använda mobiltelefon, dator och annan digital teknik som arbetsredskap.

Utbildning:
Omvårdnadsutbildning är bra att ha, men vi söker också dig som inte har någon omvårdnadsutbildning.

Erfarenhet:
Erfarenhet av arbete inom vård och omsorg är meriterande, men även annat arbete med människor och service, ser vi som en värdefull tillgång.

Språk:
För att arbetet ska kunna göras på ett säkert och förståeligt sätt måste du behärska det svenska språket i både tal och skrift.

Ålder:
Du måste ha fyllt 18 år för att kunna sommarjobba hos oss.

Inför erbjudande om anställning kommer vi att efterfråga utdrag från Polismyndighetens belastningsregister.

Vi erbjuder heltidsanställning, och kan vid önskemål anpassa arbetstiden till deltid.

Vi kommer givetvis att ge dig en introduktionsutbildning som gör att du känner dig trygg och bekväm med dina arbetsuppgifter. Vi arbetar aktivt med lärande i arbetsgruppen och värnar om att erbjuda en bra arbetsmiljö.

Som anställd i Ängelholms kommun får du förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, dvs pengar till gymkort, yogapass, massage eller liknande.

Ansök nu! Det är ett betydelsefullt arbete som väntar med goda möjligheter att kunna arbeta vidare inom vård och omsorg i kommunen. Oavsett var du väljer att jobba får du bra erfarenhet och minnen för livet!

Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

PS Visste du att 94 % av våra tillfrågade vikarier från förra sommaren vill jobba hos oss i år igen?

Anställningens omfattning

11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1267742

Gör ansökan

Övrigt

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.