jobb just nu!

Livsmedelsinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se

Inom huvuduppdrag Samhälle arbetar vi långsiktigt och agilt med att forma en hållbar framtid för alla som vill leva och utvecklas i Ängelholms kommun.
Vi står för en hög servicegrad och arbetar med stadsmiljö, detaljplaner, bygglov, miljö, vatten och avlopp, kultur, fritid och idrott, samt utförarorganisationerna Intraprenad, Måltidsservice och Lokalvårdservice. Vi är 450 medarbetare och omsätter 550 miljoner i drift, samt 180 miljoner i investeringar.

Arbetsuppgifter

En av våra erfarna livsmedelsinspektörer går vidare i karriären och vi söker nu hennes ersättare. Din arbetsplats blir på Miljöenheten inom verksamheten Miljö- och bygg. Du kommer att arbeta i en mindre grupp tillsammans med andra livsmedelsinspektörer. Vi välkomnar dig som vår nya medarbetare i vårt glada och kompetenta gäng!

Arbetet innebär tillsyn enligt livsmedelslagstiftningen och omfattar alla typer av ärenden som förekommer inom livsmedelsområdet, inklusive viss dricksvattentillsyn på det kommunala dricksvattnet och samfälligheter. Arbetet innebär även tillsyn på receptfria läkemedel.

I tjänsten ingår att planera den egna kontrollen utifrån tillsynsplanen, genomföra inspektioner, skriva rapporter och beslut samt att följa upp avvikelser.

Arbetet innebär mycket samarbete med de andra livsmedelsinspektörerna och kontakter med verksamhetsutövarna och det är därför viktigt att du är intresserad av lagarbete och personliga möten. Myndighetsarbetet innebär även handläggning av nya livsmedelsverksamheter samt för- och efterarbete i samband med inspektioner och därmed skrivarbete och lagtolkning

Kvalifikationer

Arbetet kräver eftergymnasial utbildning. Utbildningsbakgrunden kan se olika ut men inriktning mot livsmedelshygien och livsmedelslagstiftning prioriteras.

Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet som livsmedelsinspektör i en annan kommun och gärna erfarenhet av dricksvattentillsyn och tillsyn på receptfria läkemedel. Det är också meriterande att ha arbetat med livsmedelskvalitet och HACCP på ett livsmedelsföretag, som konsult eller på ett certifieringsbolag. Det är en fördel om du har vana vid ärendehanteringssystem Ecos2.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A960729

Gör ansökan

Övrigt

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.