Utställningsproducent/Projektledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Enheten Museer, konst och kultur omfattar Järnvägens Museum, Ängelholms Flygmuseum, offentliga arrangemang, kultur för barn och unga samt konstutställningar och inköp av offentlig konst. Enheten har ca 15 anställda.

Vi söker en projektledare för utvecklingen av Ängelholms Flygmuseum. Under hösten 2024 kommer planering för en förnyelse av basutställningen att inledas och arbetet kommer att genomföras under 2025.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda projektet att förnya Ängelholms Flygmuseums fasta utställningar. Arbetet sker tillsammans med en projektgrupp bestående av olika professioner i enhetens arbetslag.
Uppdraget går initialt ut på att ta fram ett helhetskoncept och en målbild för flygmuseet utifrån en förväntad bred målgrupp och att skriva utställningsmanus med innehåll och avgränsning. Här ska ingå en första skiss till tematiskt och rumsligt upplägg.
Detta arbete är sedan grund för den upphandling av produktionsbolag som ska utföra utställningsarbetet. Du leder arbetet med upphandlingen och du ska sedan leda projektet framåt i samarbete med projektgrupp, produktionsbolag, andra konsulter samt volontärer.

Kvalifikationer

Du har dokumenterad erfarenhet av att leda större utställningsprojekt, från plan- och utvecklingsskede till färdig utställning. Du har god kunskap om och förståelse för hela produktionsprocessen, ser berättelsen som grundläggande utgångspunkt för slutresultatet och sätter besökarens upplevelse i fokus.
Du har erfarenhet av offentliga upphandlingar och det är meriterande om du arbetat i en politiskt styrd organisation. Det är också meriterande om du har ett aktivt nätverk i utställningsbranschen.
Du är intresserad av att använda museiteknikens möjligheter och har erfarenhet av att arbeta med utvecklingen av digitala- och audiovisuella produktioner.
Vi ser att du har en relevant akademisk utbildning inom kulturhistoria eller motsvarande. Erfarenhet av militärhistoria (speciellt flyg) är en merit och likaså erfarenhet av museipedagogik. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Med tanke på flygmuseets placering underlättar det om du har körkort.

Om dig
Du är analytisk med förmåga att lyfta viktiga delar i ett skeende utan att förlora helhetsbilden.
Du är strukturerad och lösningsorienterad.
Du är prestigelös och inspirerar andra att dra åt samma håll mot uttalade mål.
Du har förmåga att omsätta planer till verklighet.

Vi planerar att hålla intervjuer den 29 april samt 3 maj.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2026-08-31

Tillträde snarast eller efter överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1284005

Gör ansökan

Övrigt

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.