Sommarvikarie Biståndshandläggare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Nu söker Myndighetsenheten inom Hälsa semestervikarier som kan arbeta med handläggning inom Socialtjänstlagen (SoL). Hälsa ger omsorg, stöd och service åt äldre med behov av insatser och personer med funktionsnedsättning. Du kommer till ett härligt gäng handläggare, 18 stycken som är kompetenta, hjälpsamma, kreativa, modiga och roliga att arbeta tillsammans med.
Vi handlägger på enheten ärende inom SoL under 65 år, socialpsykiatri, SoL äldre och LSS. Vårt arbete och samarbete genomsyras av tillit och ansvarstagande vilket skapar utveckling i vardagen. Blir du en del av vår engagerade och kunniga arbetsplats är du med och bidrar till en bättre kvalitet för dem vi är till för.

Arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete kommer du att utreda, bedöma och fatta beslut om insatser enligt SoL, Socialtjänstlagen och Förvaltningslagen utifrån den enskildes ansökan/begäran. Andra arbetsuppgifter är att följa upp och ompröva beviljade insatser tillsammans med den enskilde, dennes företrädare, utförare samt andra professioner som kan finnas runt brukaren. Du ges en planerad introduktion och bredvid gång för att lära känna vår organisation och våra rutiner så mycket som möjligt innan vikariatet börjar.

Kvalifikationer

Du är socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig eller befinner dig i slutet av din pågående utbildning. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av arbete som biståndshandläggare samt har arbetat med Socialstyrelsens bedömningsinstrument "Behov i centrum" och ICF.
Du ska ha god en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du ska kunna motivera dina förslag till beslut/beslut på ett klart och tydligt sätt. Du är positiv och nyfiken på människor! Om du har andra språkkunskaper än svenska är det värdefullt. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Erfarenhet krävs. B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Efter överenskommelse.
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1272962

Gör ansökan

Övrigt

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.