Socialsekreterare till Vuxengruppen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Individ- och familjeomsorgens Utredningsenhet leds av en enhetschef och två teamchefer. På Utredningsenheten jobbar mottagningssekreterare, utredare, barnsekreterare, familjehemssekreterare och socialsekreterare inom vuxen gruppen. På Utredningsenheten har vi extern handledning och ett nära ledarskap.
Till vår vuxengrupp som arbetar med integrerad beroendevård söker vi nu en socialsekreterare. I vårt arbete med integrerad beroendevård arbetar vi för att erbjuda behandling på hemmaplan i öppenvård av vår vuxengrupp och vi ser därför att du har erfarenhet för behandlingsarbete. På Utredningsenheten arbetar ett gott gäng med mycket erfarenhet och med en god sammanhållning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på Utredningsenheten. Som vuxenhandläggare har du myndighetsansvar enligt SoL och LVM. Du arbetar med utredningar utifrån inkomna orosanmälningar, du kommer också att ge behandlande insatser utifrån individens behov. Då en stor del av arbetet sker i samverkan med andra aktörer behöver du ha lätt för att skapa kontakter och hållbara relationer.
Vi strävar efter att ge individen en sammanhållen vårdkedja så långt det är möjligt på hemmaplan. För att lyckas med detta samverkar vi med andra både inom och utanför kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
• Är väl förtrogen med Socialtjänstlagen
• Är engagerad och har flera års av erfarenhet av substans missbruk/beroende
• Har förmåga att arbeta självständigt och flexibelt med god en förmåga till samarbete
• Har förmåga till nytänkande i utvecklingsarbete. Du har ett reflekterande och analyserande förhållningssätt samt helhetsperspektiv
• Har förmåga att skapa delaktighet för individen
• Kan utrycka dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du:
• Har erfarenhet av att dokumentera i Life Care.
• Har erfarenhet av att arbeta med behandling gärna både enskilt och i grupp.
• Har erfarenhet av arbete med ASI, HAP, ÅP och CRA


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Välkommen med din ansökan snarast, urval sker löpande!

Anställningens omfattning

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1257549

Gör ansökan

Övrigt

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.