Lärare åk 4-6 Villanskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Om skolområdet.
Villanskolan är en F-6 skola som ligger centralt beläget i Ängelholm. Vi har cirka 600 elever där cirka 300 av dem också går på våra fritidshem.

På Villanskolan arbetar vi aktivt med trygghetsfrågor och vi vet att elevernas trygghet är avgörande för att en utveckling och ett lärande ska ske. Vårt utvecklingsarbete bygger på att alla elever ska ha en plats i undervisningen. Ett utvecklingsarbete som fokuserar på ämnesdidaktik inom ämnena svenska och matematik och hur lärare på bästa sätt utveckla sin undervisning så vi når fram till alla elever och på så sätt också utvecklar deras kunskapsutveckling.

På Villanskolan arbetar ca 80 personal som en enad personalgrupp. Skolan leds av två rektorer och en biträdande rektor. Självklart står våra elever i centrum, men det är viktigt för oss i skolledningen att all vår personal mår bra på sin arbetsplats och att allas kompetens är värdefull för skolan. Vi arbetar medvetet med ett distribuerat ledarskap, en platt organisation och vi värdesätter att vi i alla lägen arbetar tillsammans och att vår VI-känsla är central i allt vi gör.

Arbetsuppgifter

Vad sägs om en ny spännande arbetsplats?
En arbetsplats med fantastiska kollegor, elever som ger energi, en närvarande skolledning och sist men inte minst nya tilltalande lärmiljöer.

Är du en lärare som:
• Har elevernas lärande i fokus.
• Ser styrkan i att fler kompetenser gynnar elevernas lärande.
• Anser att arbetslagsarbete är en självklarhet.
• Ser det kollegiala lärandet som en grund för utveckling.
• Vågar utmana dig själv med nya tankar och inspireras av att prova dig fram i din undervisning tillsammans med elever och kollegor.
• Tror på att alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar.

Då är du rätt person för Villanskolan!

Kvalifikationer

Du är utbildad lärare, har en lärarlegitimation och har behörighet att undervisa i årskurs 4-6 i ämnena Svenska/So/Eng.

Ditt uppdrag som lärare på mellanstadiet, i årskurs 4, är att tillsammans med övriga i det aktuella arbetslaget skapa de bästa förutsättningar för att varje elev ska lyckas i sitt lärande. Arbetslagen utgår ifrån sina olika behörigheter för att genom dem skapa en differentierad undervisning för alla elever i samtliga ämnen. Det är viktigt att du kan uppmuntra och engagera både elever och kollegor så att lärandet i undervisningen ska bli så positivt som möjligt.
Tryggheten i din yrkesroll kombineras med tydlighet och en förmåga att sätta gränser. Ditt ledarskap utgår från en grundad kompetens i läraryrket, men också i det relationella ledarskapet. Du har en god förmåga att möta både kollegor, elever och vårdnadshavare.

Du ser vinsten av att samverka med andra yrkeskategorier för att skapa den bästa lärmiljön. God samarbetsförmåga, flexibilitet och pedagogiskt nytänkande är därför ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: 240808 eller enligt överenskommelse.
Rekrytering sker fortlöpande.

Ansökan

Referensnummer:   A1282700

Gör ansökan

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.