jobb just nu!

Speciallärare/grundlärare i speciallärarfunktion åk 7-9

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.
www.engelholm.se

Söndrebalgs skola ligger i den lilla landsorten Hjärnarp i Ängelholms kommun. Skolan har en central plats i orten och ett starkt positivt föräldraengagemang! Skolan har ca 400 elever F-9 och ett 60-tal drivna pedagoger.

Sammanhållningen på arbetsplatsen är stark och det finns ett tydligt utvecklingsfokus och kollegialt lärande. Vi har som gemensam ambition att skapa en hållbar arbetsmiljö med mycket plats för skratt och glädje! Det ska helt enkelt vara härligt och inspirerande att arbeta på Söndrebalgs skola.

http://www.engelholm.se/Utbildning-barnomsorg/alla-ro/Hjarnarps-rektorsomrade/Grundskola/

Arbetsuppgifter

Speciallärare/grundlärare i speciallärarfunktion åk 7-9!

Vi har sedan en tid sökt en lärare som vill vara den som gör det där lilla extra för arbetslagets elever i behov av särskilt stöd, som med påhittighet och energi ”boostar” de elever som har det kämpigt och någon som blir lycklig av att med sina arbetslagskollegor få ha pedagogiska diskussioner om upplägg för arbetslagets elever!

Det är viktigt för oss att personkemin stämmer och därför letar vi fortfarande!

Kanske är du läraren som funderat på att det vore spännande och intressant att arbeta i en annan roll inom skolan, men vill prova på ett uppdrag innan utbildning?

Kanske har du mångårig erfarenhet och speciallärarutbildningen tryggt förankrad i beprövad erfarenhet, men söker någonting nytt?

Vägarna till oss är många och oavsett hur din ser ut, bör du söka!

Hos oss får du en arbetsplats med en tro på kollegial kraft och fokus på hållbarhet. Som speciallärare 7-9 ingår du i arbetslag 7-9, men är samtidigt också en del av skolans elevhälsoteam med ansvar för hela skolans elevhälsoarbete i ett f-9 perspektiv. De andra arbetslagens specialpedagog/speciallärare är naturliga samarbetspartners och det är ni tillsammans som leder elevhälsoteamet.

Skolan har fina traditioner av att lyckas med eleverna och deras resultat. De senaste åren har 100% kommit in på sina gymnasieval i åk 9, med ett bra genomsnittligt meritvärde. Ett resultat av ett beslutsamt arbete av våra engagerade lärare hela vägen från f-9. Vi hoppas hitta en kollega med stort engagemang som kan bidra till vår lagkänsla och vårt utvecklingsarbete!

Kvalifikationer

• Du ska vara legitimerad lärare med behörighet att undervisa i svenska och/eller matematik åk 7-9.
• Du ska kunna självständigt ta ansvar för ett spec.uppdrag, men samtidigt sträva efter ett gott samarbete med skolans övriga professioner.
• Du ska kunna axla ett tydligt ledarskap i förhållande till eleverna och vara en positiv förebild och kontakt oavsett sammanhang.
• Du ska trivas i arbetslagsformatet där kollegor gemensamt tar ansvar för olika frågor.
• Du ska ha kunskap om undervisning av unga med olika funktionshinder och hur man kan arbeta med extra anpassningar.
• Du ska kunna etablera goda kontakter med vårdnadshavare och externa kontakter.

Önskar du besöka skolan och/eller veta mer om tjänsten innan du formulerar din ansökan är du välkommen att kontakta skolans rektor, Daniel Nilsson, på telefon: 0706-588802

• Det är meriterande med erfarenhet från speciallärararbete med elever åk 7-9
• Det är meriterande med erfarenhet av undervisning av barn med olika funktionshinder och behov av extra anpassningar
• Det är meriterande med erfarenhet av arbete med pedagogiska kartläggningar och upprättande av åtgärdsprogram.
• Det är meriterande om du är van att arbeta i utvecklingsprocesser på både arbetslags- och skolnivå.

Anställningens omfattning

Tillträde: läsårsstart 2018/2019 eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar löpande urval och kommer kalla till intervju inom ansökningstiden.

Ansökan

Referensnummer:   2:65/18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.