Fältsekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Vi söker en engagerad medarbetare som uppnår resultat, främjar samarbete och bidrar med utveckling. I gengäld erbjuder vi meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter, kunniga och engagerade kollegor och möjlighet att påverka ditt arbete och din arbetsplats.
Stöd och behandlingsenhetens verksamhet Råd och stöd är inne i en intensiv fas där utveckling sker mot den nya Socialtjänstlagen och en första linjens socialtjänst.
Vi har nu en vakant tjänst i Fältgruppen till vilken vi söker en engagerad medarbetare som kan bidra med kunskap, erfarenhet och har driv för att lyckas med uppdraget.
Fältgruppen ingår i Råd och stöd såsom föräldrasupporten, familjecentralerna och familjefridsteamet. Visst arbete i tjänsten kan förekomma i andra delar av teamets områden enskilt eller tillsammans med de som arbetar där.

Arbetsuppgifter

Grunden i fältarbetet är uppsökande, trygghetsskapande och förebyggande arbete i offentliga ungdomsmiljöer. Arbetet bygger på ungdomars frivillighet och förtroende utifrån en respekt för deras integritet. Centralt i fältarbete är att utgå från ungdomarnas behov och att frigöra deras egna resurser.
Arbetet bedrivs ofta uppsökande ute på skolor, på fritidsgårdar samt på gator och torg. Syftet är att etablera relation med ungdomarna och därefter erbjuda stöd till dem som man bedömer befinner sig i riskzon. Vi vänder oss främst till ungdomar 1319 år.
Som fältsekreterare har du en god insyn i det ANDTS och brottsförebyggande arbete som kommunen bedriver. Du kommer att vara delaktig i kommunens EST (effektivt samarbete med trygghet) och SSPF-arbete (skola, socialtjänst, polis och fritid) som är under uppbyggnad. Du kommer att närvara på föräldramöten och är länken mellan skola och socialtjänst i de arbeten som bedrivs i samverkan. Fältgruppen verkställer även ungdomstjänst.

Fältgruppen består av 4 fältsekreterare och en medlingskoordinator, arbetet genomsyras av att arbeta i team men också att tex ha coachande enskilda samtal utifrån ungdomens enskilda behov.
Arbetet bedrivs i ungdomarnas olika miljöer såväl dag som kväll och helger. Du behöver kunna vara flexibel vad gäller arbetstid som vissa pass är dagtid medan andra arbetstider sträcker sig fram till tidig natt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller som har en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Särskilt meriterande är att du har arbetslivserfarenhet från tidigare arbete i fältgrupp alt annat arbete med ungdomar i socialt arbete.
Du har god initiativförmåga och god inblick i ungdomskultur. Du har god social kompetens och lätt för att möta och närma dig ungdomar och få dem att känna sig bekväma.
Stort värde sätts på samarbetsförmåga både internt och med externa samarbetspartners. Du har god förmåga att vara flexibel, kunna planera och strukturera ditt arbete och att uttrycka dig väl i tal och skrift.
Utbildning i gruppverksamhet, rePulse, MBU eller annat riktat till ungdomar är meriterande. Vi ser gärna en jämn fördelning i arbetsgruppen vad gäller kön, ålder och etnicitet. Stor vikt läggs vid yrkeserfarenhet och personlig lämplighet.
Datorvana och körkort erfordras.
Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1282949

Gör ansökan

Övrigt

Anställningsintervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.