Villanskolan söker lärare i fritidshem/fritidspedagog/fritidsledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm gör det omöjliga möjligt – det är vår vision som ligger till grund för vår framtida utvecklingsresa. Vi vågar tänka och testa annorlunda, göra det unika och oväntade. Vi vet att vi är bäst tillsammans och att det är genom gränsöverskridande samarbete vi når längst. Vi vet också att Ängelholm är en plats med unika möjligheter för fortsatt utveckling.

Med utgångspunkt i vår agila organisationsstruktur siktar vi framåt och uppåt. Vill du vara med och bidra på vår resa? Läs mer om hur det är att arbeta i Ängelholms kommun på jobb.engelholm.se.

Om skolområdet.
Villanskolan ligger centralt beläget i Ängelholm. Från förskoleklass till skolår 6 går det ca 600 elever.
Vi har ca 320 elever i vårt fritidshem som är uppdelat på fyra olika avdelningar. På Villanskolan kommer
Du att arbeta tillsammans med drivna och utvecklingsbenägna kollegor.
Vi arbetar aktivt med trygghetsfrågor och vi har elevernas mående, utveckling och lärande i fokus.

Vårt utvecklingsarbete riktar sig mot tillgängliga lärmiljöer där alla elever ska ha en plats i undervisningen. I arbetslagen ansvarar vi tillsammans för våra elever.

Som medarbetare hos oss är Du viktig! Oavsett vilken roll Du har på vår skola kommer Du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra elever. Du kommer att ingå i ett arbetslag där det är ett gemensamt ansvar att våra elever ska bli den bästa versionen av sig själva.
Oavsett om Du är erfaren eller nyutexaminerad lärare i fritidshem/fritidspedagog så har Du en trygghet och ett kontinuerligt stöd av ditt arbetslag, en specialpedagog/speciallärare och rektor.

Arbetsuppgifter

Vi söker två tjänster där du är behörig fritidspedagog, lärare i fritidshem eller fritidsledare.

På båda tjänsterna förväntar vi oss att Du är engagerad och inspirerande. Att Du följer elevernas utveckling och utmanar varje enskild elev efter deras förmågor. God samarbetsförmåga och initiativtagande är ett krav. Du dokumenterar, reflekterar och analyserar ditt arbete självständigt, men också tillsammans med dina kollegor. Du har hela barnet i centrum och ser vinsten av att samverka med andra yrkeskategorier för att skapa den bästa lärmiljön. Tryggheten i din yrkesroll kombineras med tydlighet och en förmåga att sätta gränser.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Tjänst 1
Ditt uppdrag som lärare i fritidshem/fritidspedagog blir att att arbeta i förskoleklass och tillsammans med arbetslaget skapa de bästa förutsättningar för att varje elev ska lyckas i sitt lärande. Du kommer arbeta med undervisning både under skoltid och fritidshemmet. Vi förväntar oss att Du medverkar och berikar skolans utvecklingsarbete och ett aktivt värdegrundsarbete är en självklarhet för Dig.

Tjänst 2
Ditt uppdrag kommer att vara att utveckla vårt trygghetsarbete samt vår rastverksamhet. Villanskolan är med i Trivselledarprogrammet och du kommer vara ansvarig för att tillsammans med elever se till att arbetet förs framåt och utvecklas. Du behöver brinna för läroplanens kapitel 1 och 2 samt det kompensatoriska uppdraget som fritidshemmet har. På eftermiddagarna kommer du arbeta på fritidshemmet i förskoleklass. I tjänsten kommer det inte ligga några tidiga morgnar utan mycket av tiden kommer att ligga på sen eftermiddag/kväll fyra dagar i veckan. En dag i veckan avslutas tidigare.

Precisera vilken tjänst du söker.

Anställningens omfattning

Tillträde 240801 eller enligt överenskommelse.
Vi tillämpar löpande rekrytering.

Ansökan

Referensnummer:   A1285619

Gör ansökan

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.