jobb just nu!

Enhetschef Språkcentrum

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

www.engelholm.se


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som enhetschef för Språkcentrum i Ängelholms kommun. I rollen ingår även ett samordnaruppdrag för nyanländas lärande i Skolverkets regi.

Som enhetschef för Språkcentrum ansvarar du för att leda, utvärdera och utveckla den pedagogiska verksamheten utifrån visioner och mål. Du följer upp verksamheten genom ett utvecklat systematiskt kvalitetsarbete.

Du har personal-, ekonomi-, administrations- och verksamhetsansvar. Du förväntas ansvara för kontinuerlig omvärldsbevakning inom området och samverka med fackliga organisationer och andra interna och externa parter.

Du leder och stödjer dina medarbetare utifrån en helhetssyn och fattar beslut inom verksamhetsområdet. Utifrån våra nationella styrdokument arbetar du med att driva utvecklings- och kompetensprocesser för modersmålslärare och studiehandledare.
Som samordnare för nyanländas lärande kommer du att fungera som en viktig resurs på skolorna för att stötta lärare, specialpedagoger och arbetslag. Utifrån ett professionellt förhållningsätt ansvarar du för att implementera och vidareutveckla ett flerspråkighetsperspektiv för Ängelholms kommuns nyanlända elever. Utifrån observationer, handledning och verksamhetsnära stöd hjälper du till att ge elever med olika språkbakgrund språkstöd i skolans alla situationer samt stimulera deras utveckling och lärande i både modersmålet och svenska. Genom din samverkan med skolorna, ska eleven ges bästa förutsättningar för att synliggöra och utveckla sin flerspråkighet och flerkulturella tillhörighet.

Du förväntas att ta en aktiv del i utvecklingsarbetet samt implementering kring nyanländas lärande, flerspråkighet och språkutvecklande arbetsätt, i Ängelholms kommun.

Kvalifikationer

• Vi söker dig som har högskoleexamen och som är utbildad till samhällsvetare, beteendevetare, SvA-lärare eller annan motsvarande utbildning. Du är van vid att leda utvecklings-, förändrings- och samordnarprocesser. Erfarenhet av ledarskap inom skola eller motsvarande verksamhet och/eller erfarenhet i mångkulturell verksamhet är meriterande.

• Du samverkar och lägger schema för din personal utifrån ett helhetsperspektiv. Du har förmåga att se schemastrukturer utifrån ett övergripande perspektiv. Ur ett samverkansperspektiv fördelar du i dialog med de olika skolorna studiehandledning på modersmålet, utifrån verksamheternas behov.

• Du har god erfarenhet av ekonomi- och administrationsfrågor samt stor kunnighet inom övergripande verksamhetsansvar. Utbildning inom detta område är meriterande.

• I samarbete med dina medarbetare leder du arbetet kring samverkansavtalet (LSG och APT), Systematisk Arbetsmiljö (SAM) samt grupper för utvecklingsarbete och kollegialt lärande.

• Tillsammans med dina medarbetare och pedagogerna på Ängelholms grundskolor skapar du förutsättningar för att implementera flerspråkiga verktyg och arbetsätt. Du har erfarenhet att skapa strukturer för flerspråkiga och nyanlända elever samt erfarenhet av olika typer av språkutveckling.

• Du har kunskap och erfarenheter om hur man för professionella samtal. Du är lösningsfokuserad, positiv och arbetar målmedvetet utifrån relevanta styrdokument.

• I rollen som samordnare utgår du från utvecklingsområden i arbetslagens praktik, vilka du kopplar till förbättringar utifrån aktuell forskning och styrdokument. Utifrån detta perspektiv är meriterande om du har kunskap om aktionsforskning.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2:66/18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.