Energiingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vår nuvarande Elingenjör planerar att gå i pension efter många år hos oss på Region Jämtland Härjedalen och nu söker vi därför hans efterträdare. Lockas du av att få arbeta med ett brett utbud av teknik i en samhällsviktig verksamhet med höga krav på säkerhet? Drivs du av utmaningarna och möjligheterna att skapa goda samarbeten över yrkes- och ansvarsgränser? Då kommer du att trivas hos oss och vi med dig! Vi som arbetar på Fastighetsavdelningen förvaltar och sköter driften i Region Jämtland Härjedalens fastigheter och lokaler. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. Fastighetsavdelningen är inne i en expansiv, förbättringstänkande och mycket spännande fas. Välkommen att söka dig till oss

Arbetsuppgifter

Din roll innebär att arbeta med energi- och miljörelaterade frågor kopplade till våra fastighetsområden stötta förvaltningen löpande i arbetet med energiplaner och energiuppföljning genom utredning, beräkning, kalkylering, planering och genomförande av åtgärder. Region Jämtland Härjedalen har ambitiösa hållbarhetsmål där energi är en viktig del. Du utgör en kompetensresurs i driftrelaterade energifrågor I ditt ansvarsområde ligger att aktivt bevaka lokal marknad, teknisk utveckling och lagstiftning för att bl.a. kunna arbeta proaktivt och sprida kunskap i organisationen. Du medverkar i och driver mindre teknik- och energiprojekt gör utredningar, kalkyler, risk- och konsekvensanalyser och kan fungera som stöd vid byggprojekt och vid upphandling. I din roll samarbetar du med förvaltningsområdets driftorganisation, samt VVS- och elingenjörer.

Du kommer även att vara Fastighets miljöombud

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet som energiingenjör, eller i en motsvarande roll, gärna med erfarenhet från fastighetsbranschen. Du är ingenjör inom energiteknik eller har motsvarande relevant utbildning. Viktigt är även att du har arbetat i projektform. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, att du behärskar engelska i tal och skrift samt är van användare av Office-paketet.

Anställningens omfattning

tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   Persr/637/2022

Gör ansökan