Projektledare sökes till nystartad enhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att bygga upp en ny enhet inom Region Jämtland Härjedalen? Har du erfarenhet av projektledning samt drivkraft och engagemang? Gillar du att vara med och bygga upp något nytt? Är du utåtriktad och strukturerad? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

Region Jämtland Härjedalen är en politiskt styrd organisation bestående av ca 4 000 medarbetare, där majoriteten återfinns inom hälso- och sjukvården. Projektkontoret är en nyetablerad stödfunktion som organisatorisk tillhör Regionstaben och FoUU-avdelningen. Enheten har fått uppdraget att skapa förutsättningar för hela organisationen att genomföra projekt med goda projektresultat. Arbetet kan delas in i ett strategiskt uppdrag, där det ingår att bevaka och analysera projektportföljen inför beslut och prioriteringar, samt ett operativt uppdrag där det ingår att erbjuda projektledarkompetens till större strategiska och komplexa projekt samt förvaltning av projektmodell, verktyg, rutiner och riktlinjer. Enheten består idag av sju medarbetare med olika bakgrund och kompetens, bl.a. inom projektledning, kommunikation, ekonomi och administration.

Vi söker nu ytterligare en projektledare för att utveckla arbetet och enheten framöver. Då projektkontoret har ett uppdrag att stödja hela organisationen, kan projekt återfinnas inom IT, fastighet, hälso- och sjukvård eller regional utveckling, för att nämna några exempel.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig med gedigen erfarenhet som projektledare och som är van att arbeta självständigt. Viktigt för arbetet är att du arbetar strukturerat, är lyhörd samt har en god kommunikativ- och samarbetsförmåga.
I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att vara aktiv i projektets planering, utforma projektplan enligt mallar och direktiv, göra risk- och konsekvensanalyser, leda och driva projektgruppens arbete, lösa problem som uppstår längs vägen samt ansvara för projektets interna och externa kommunikation (tillsammans med kommunikatör). Tjänsten innehåller även utåtriktade uppdrag såsom utbildningsinsatser för intern personal, nätverkande, rådgivning vad gäller projekt och finansiering, samt mer analytiska/strategiska arbetsuppgifter såsom analys av projekt/portföljmix, planering och allokering av regiongemensamma resurser samt utvärdering av projektresultat för att säkerställa nytta och effekthemtagning.

Kvalifikationer

Krav:
• Relevant akademisk utbildning på minst kandidatnivå
• Dokumenterad erfarenhet av projektledning/projektarbete eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
• Kompetens inom relevanta projektmodeller och -verktyg
• Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och kan presentera resultat på ett lättförståeligt sätt, både muntligt och skriftligt

Meriterande men ej krav:
• Certifiering inom projektledning
• Erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation och/eller erfarenhet av någon av regionens kärnverksamheter (hälso- och sjukvård respektive regional utveckling)

Din profil:
För att lyckas i rollen ser vi att du är en trygg och stark person med pedagogisk skicklighet att kunna entusiasmera team och få med dig seniora självständiga specialister från olika yrkeskategorier. Du är kommunikativ och enande och har förmåga att kunna hantera motstridiga viljor och intresseområden för att uppnå samsyn. Grundläggande för tjänsten är en vilja att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Som person är du analytisk, noggrann, strukturerad och utåtriktad.

Om vad du får
Om du börjar jobba hos oss på Projektkontoret kan du förvänta dig att möta engagerade medarbetare som sätter stor ära i att göra ett bra jobb, projekt och uppdrag som bidrar till att utveckla viktiga samhällsfunktioner samt en trevlig och dynamisk miljö tillsammans med andra aktörer och organisationer!

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden.

Ansökan

Referensnummer:   Persr/552/2022

Gör ansökan

Övrigt

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig.

Har du vägarna förbi Östersund så kom in och ta en kaffe med oss.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.