Regional digitaliseringskoordinator sökes till Region Jämtland Härjedalen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du tillsammans med aktörer från näringslivet, akademin och offentligheten bidra till en nytänkande och hållbar region att leva, verka och utvecklas i?
Tjänsten som Regional digitaliseringskoordinator återfinns inom enheten Näringsliv och samhällsbyggnad - en enhet inom område Hållbar tillväxt i Region Jämtland Härjedalen. Region Jämtland Härjedalen är en politiskt styrd organisation som har det regionala utvecklingsansvaret i länet, vilket innebär att vi jobbar inom ett stort geografiskt område där förutsättningar och behov skiljer sig åt över länet.
Det regionala utvecklingsansvaret innebär bland annat att med andra kollegor och tillsammans med länets aktörer arbeta för att uppnå mål och visioner och för digitaliseringsarbetet är bl.a de nationella strategierna för digitalisering samt hållbar regional utveckling. I arbetet behöver vi ta hänsyn till inomregionala skillnader när politiken formas, och skapa förutsättningar för utvecklingskraft och konkurrenskraft runt om i länet. Vi jobbar tillsammans för att utveckla länets fyra styrkeområden varav digitala lösningar är ett av dem. På enheten arbetar vi tillsammans med andra kollegor inom olika sakområden för en hållbar utveckling ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Våra områden rör utveckling inom bl.a. näringslivsfrågor, transportinfrastruktur, bredband, kompetensförsörjning och kulturella och kreativa näringar.

Arbetsuppgifter

Regional digitaliseringskoordinator finns i samtliga 21 regioner och finansieras tom 2025 via ett statligt erbjudande. Tillväxtverket har till uppdrag att stödja regionerna och driver också ett nätverk för de regionala koordinatorerna. Vår koordinator går vidare till nya utmaningar och vi söker därför omgående en ersättare. Rollen är bred och spänner över många fält, vilket innefattar såväl näringslivets som offentliga aktörers utvecklingsbehov. Det handlar om att leda många parter till ett gemensamt agerande så att enskilda digitaliseringslösningar får ett större genomslag i samhället. Du kommer att arbeta i nära dialog med andra internt och ett uppdrag kommer att vara arbete inom Jämtland Härjedalens strategi för smart specialisering. Här får du möjlighet att tillsammans med länets aktörer inom näringsliv, offentliga organisationer, akademi och civilsamhälle ta fram åtgärder för att utveckla konkurrenskraft och innovation inom styrkeområdet Digitala lösningar.

I arbetsuppgifterna som koordinator kan ingå att mobilisera, samordna och initiera olika projekt samt också att göra bedömningar av projektansökningar. Du kan också komma arbeta med besvarande av remisser, skriva återrapportering eller delta i projekt kopplat till digitalisering. Rollen som digitaliseringskoordinator omfattar att ansvara för samt driva processer och projekt framåt i samverkan med andra. Därtill innebär tjänsten att omvärldsbevaka, analysera, koordinera möten och kommunicera olika frågor. Du kommer att driva och delta i nätverk på området, både regionalt och nationellt. För att göra detta behöver du vara självgående och kunna processleda och driva ärenden framåt. Som koordinator har du många kontaktytor och agerar på ett brett aktörsfält varför du behöver känna dig bekväm i rollen att agera på offentliga och externa arenor.

Kvalifikationer

Vi vill att du har:
- relevant högskole-/universitetsexamen exempelvis inom systemvetenskap eller annan kompetens som arbetsgivaren finner betydelsefull,
- kunskaper och erfarenhet av arbete med digitaliseringsfrågor och utifrån ett transformerande perspektiv men med teknisk förståelse,
- god samarbetsförmåga och förmåga att på ett pedagogiskt sätt kunna förmedla information såväl muntligt som skriftligt.

Det är meriterande om du har arbetat med regional utveckling och i en politiskt styrd organisation. Vidare är det meriterande med tidigare erfarenhet av olika samarbeten samt av att initiera, utveckla och bibehålla nätverk och driva processer självständigt och i samverkan med olika aktörer. I din yrkesroll arbetar du självständigt med förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Vidare känner du dig bekväm med att presentera och företräda regionen i olika sammanhang. Du har energi och är drivande med stort fokus på resultat och har bästa gemensamma lösningar i fokus.

För att passa i rollen så är du driven och utåtriktad och har lätt att samarbeta med både kollegor och andra aktörer som är viktiga för verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2025-12-31

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   Persr/631/2022

Gör ansökan

Övrigt

Välkommen med din ansökan!
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Läs mer om livet i Jämtland Härjedalen på www.tasteget.nu