Region Jämtland Härjedalen rekryterar IT-säkerhetsspecialist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Du blir en del av Region Jämtland Härjedalens funktion för IT-säkerhet med uppgift att skydda Regionens IT-infrastruktur, nätverk, slutanvändarenheter och information. Funktionen verkar från strategisk till operativ nivå med arbetsuppgifter som bland annat innefattar att:

* Stödja verksamheterna med specialistkompetens avseende ITSÄK (tekniska riskanalyser, granskningar, kravställning, säkerhetstester etc)
* Identifiera risker och sårbarheter i IT-miljö genom analyser och säkerhetstester, samt bistå med lösningsförslag
* Verka för upprätthållandet av en försvarbar IT-arkitektur
* Förvalta införda IT-säkerhetssystem
* Inhämta och delge relevanta underrättelser
* Ta fram utbildningsmateriel och utbilda.

Kvalifikationer

Kompetenskrav:
* Universitets- eller högskoleutbildning som dataingenjör eller systemvetare eller motsvarande erfarenheter och kunskaper som vi bedömer likvärdiga
* Erfarenhet av både riskanalyser och tekniska säkerhetsgranskningar
* Erfarenhet av arbete med Active Directory, sårbarhetsskanningar, SIEM-verktyg, brandväggar mm
* Mycket goda kunskaper i Windows-miljöer samt goda kunskaper inom nätverk och Linux
* Kunskap om hur cyberangrepp både genomförs och motverkas samt förmågan att självständigt hålla sig uppdaterad inom området

Vi ser gärna att du har:
* Bakgrund inom IT-infrastruktur
* Tidigare flerårigt arbete inom IT-säkerhet i större organisationer
* Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete i Microsoft Azure och Office 365
* Erfarenhet av att arbeta i en ITIL-styrd verksamhet.
* Ett systematiskt arbetssätt
* Förmåga att förstå och vara lyhörd för verksamhetens behov

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   Persr/247/2021

Gör ansökan

Övrigt

Andra uppgifter

Som medarbetare hos oss på IT- och e-hälsoavdelningen har du stora möjligheter att själv påverka och utforma uppdraget. Regionen har ett regelverk för hem och distansarbete och ett projekt för att bygga upp så kallade arbetshubbar runt om i länet.

Du kommer till en arbetsplats med fin sammanhållning och god stämning. Du blir också en viktig kugge i ett meningsfullt uppdrag att stötta det samhällsviktiga arbete som görs inom hälso- och sjukvård och regional utveckling i Jämtland Härjedalen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Svenskt medborgarskap krävs.

Vi tillämpar individuell lönesättning och erbjuder goda möjligheter till kontinuerlig fortbildning och kompetensutveckling. Friskvård är en viktig del i regionens personalpolitik med friskvårdstimme-/peng, Zefyrens anläggning med gym och olika träningspass samt personalföreningens rika utbud av aktiviteter.

Är du den person vi söker så är du varmt välkommen med din ansökan!

Urval till intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden så skynda att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringen har vi gjort vårt medieval och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.