jobb just nu!

Vikarierande biblioteksassistent

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Järfälla kommun har nordvästra Stockholms mest spännande läge och växer snabbt. Här byggs bostäder för hela Stockholmsregionen och inom femton år har Järfälla vuxit från dagens 75 000 invånare till minst 120 000. Då finns tunnelbana, pendeltåg och en komplett ny stad med restauranger, butiker, kultur och service inom gång- och cykelavstånd i Barkarby.

Vi som jobbar här erbjuder välfärd med kvalitet och när befolkningen växer är det fler som behöver vår service och våra tjänster. De kommande åren utvecklar vi verksamheterna och tänker nytt samtidigt som vi arbetar på med expansionen. Våra invånare är nöjda idag och vi har högt ställda mål framöver.

Vi är måna om att våra chefer och medarbetare ska utvecklas och Järfälla kommun utsågs nyligen till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare inom offentlig sektor. Internt arbetar vi efter visionen "Järfälla för alla framåt".

Järfälla bibliotek består av huvudbiblioteket i Jakobsberg samt biblioteken i Barkarby, Herresta, Kallhäll och Viksjö samt gymnasiebiblioteket som drivs på uppdrag. Filialbiblioteken bedriver en rik verksamhet och är viktiga träffpunkter i kommundelarna.
Herresta bibliotek i Barkarbystaden är Järfällas minsta och nyaste filialbibliotek. Biblioteket ligger i Herresta skola och har ett samarbetsavtal med skolan.
Många nya barnfamiljer flyttar in i Barkarbystaden och Herresta bibliotek har under kort tid byggt upp samarbetet med skolan, närbelägna förskolor och BVC. Vi arrangerar babystunder, familjelördagar med mera.


Arbetsbeskrivning

Vi söker en vikarie för vår biblioteksassistent på Herresta bibliotek, som ska vara föräldraledig från oktober 2017 till juni 2018, med eventuell förlängning.
Arbetet innebär bemanning i biblioteket där man möter besökare i alla åldrar. Tillsammans med dina kollegor deltar du i planering, mediehantering och praktiskt arbete. Du tar emot barngrupper från förskola och skola, ger boktips och inspirerar till läsning. Du håller i sagostunder och kan bokprata för barngrupper. Du är med och genomför lov- och familjearrangemang av olika slag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasieexamen, som har god kännedom om barnlitteratur och erfarenhet av arbete med barn, gärna inom skola eller förskola.
Erfarenhet av biblioteksarbete är meriterande.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du sätter mötet med besökarna i centrum. Du är flexibel, självgående och inte rädd för att hugga i där det behövs. Du har ett inkluderande förhållningssätt och har lätt för att samarbeta, både med kolleger och samarbetspartners.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Deltid

Tidsbegränsad till: 2018-06-01

med eventuell förlängning Tillträde 20171001
80 %
6 månader eller längre.

Ansökan

Ansök senast:   2017-06-29

Referensnummer:   A692387

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Schema.
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten

Kontakt

Kontaktperson
Anne-Marie Evers
Verksamhetsledare
08-580 285 80

Fackliga företrädare
Sisko Haapea
Biblioteksassistent / Vision
08-580 29 585

Marie Söderberg
Bibliotekarie / DIK
08-580 29 613

Övrigt

Järfälla kommun är en personlig arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter. Vi är mycket stolta över våra utbildningsakademier, Medarbetar-, Arbetsledar- och Ledarskapsakademin. Att ha balans i livet, kunna kombinera karriär med familjeliv, är grundläggande för att skapa bra resultat. En förutsättning för att lyckas med det är att vi som arbetsgivare också speglar det samhälle vi verkar i. Oavsett var i kommunen du jobbar är din arbetsinsats av stor betydelse i vårt gemensamma uppdrag – att i varje enskilt möte med invånare och företag ge vårt allra bästa och föra Järfälla framåt. Läs mer på www.jarfalla.se

Vi ber dig söka tjänsten via det standardiserade ansökningsformuläret som är kopplat till annonsen. Använd länken under rubriken "Ansökan".
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför fylla i formuläret så noggrant som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsintervjuer kommer genomföras 20170703 t o m 20170705 samt löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.