jobb just nu!

Vik Leg Arbetsterapeut till Biståndsenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Bodens kommun ligger i Norrbottens kustland, 3 mil från havet. Här bor cirka 28 000 personer.
Boden är en modern småstad med närhet till det mesta för ett trivsamt arbets- och fritidsliv.
Socialförvaltningen i Bodens kommun ansvarar för omsorg för äldre och människor med funktionsnedsättning samt stöd, rådgivning och behandling till, barn ungdomar och vuxna. Inom socialförvaltningen finns ca 1 000 anställda.

Förvaltningen leds av socialchef. Verksamheten är indelad i fyra verksamhetsområden; äldreboende, hemtjänst , Boende och stöd samt individ- och familjeomsorg. Verksamheterna har stödfunktioner administration/ekonomi och utvecklingsenheten. Biståndsenheten ansvarar för myndighetsutövning inom verksamhet hemtjänst och äldreboende.

Biståndsenheten har till uppgift att utifrån politiskt givna uppdrag och gällande lagstiftning, Socialtjänstlagen, Förvaltningslagen utreda behov, besluta samt följa upp omsorgs- och serviceinsatser till människor som bor i vår kommun. Verksamheten omfattar biståndshandläggare, gransknings- och bostadsanpassningshandläggare samt bedömningsteam. I Bodens kommun tillämpas Lagen om valfrihet inom hemtjänsten.

Bedömningsteamet består av leg. arbetsterapeut och undersköterska. Vi söker dig som vill arbeta i bedömningsteamet med bedömning av funktionsförmåga och hjälp- och stödinsatser i brukarens hemmiljö.

Välkommen med din ansökan, meritförteckning och löneanspråk senast 28/1-18.

Arbetsuppgifter

Som leg arbetsterapeut och undersköterska arbetar ni tillsammans i team med att bedöma funktionsförmåga och omfattning av stöd- och hjälpinsatser och tid i brukarens hemmiljö hos privata och kommunala utförare. Teamet ska fungera som en resurs vid utredning och bedömning av behov och ingår som en del i myndighetsutövningen i samverkan med biståndshandläggare. Uppdraget utgår från gällande lagstiftningar och WHO, s klassifikationer av funktionstillstånd, funktionshinder och hälsa samt Individens behov i centrum (IBIC) som modell vid bedömning av funktionsförmåga och insatser hos kunden.

Målgruppen spänner över alla åldrar men är främst riktade mot äldre personer.

Ni/Du kommer att ha ett nära samarbete med brukare, deras närstående, områdeschefer och socialt ansvariga samordnare (SAS) inom verksamhet hemtjänst.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad arbetsterapeut. Vi vill att ni/du har en bred och flerårig erfarenhet som arbetsterapeut, gärna inom socialtjänstens verksamheter .

Uppdraget innebär eget ansvar vilket fordrar att du trivs med att vara självgående och driva uppdraget beslutsamt och med omdöme. Arbetet ställer krav på god samverkansförmåga och professionellt bemötande i mötet med kunden och närstående.
Vidare krävs att du är flexibel, stresstålig och har ett stabilt förhållningssätt till uppdraget.
Meriterande kvalifikationer Erfarenhet från myndighetsutövning, handläggning och utredningsuppgifter.

Befattningen innebär mycket personkontakter varpå stor vikt läggs vid personlig lämplighet

ÖVRIGT

Körkort erfordras

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
6 månader med möjlighet till förlängning.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A745587

Gör ansökan

Anställning

Heltid vardagar, kan förekomma arbetstid även kvällar i enstaka fall.

Övrigt

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.