jobb just nu!

Vi söker klinikchef till specialisttandvården i Kronoberg

Tillgängliga språk

Övrigt

Spara som favorit

Arbetsplatsbeskrivning

Folktandvården är en del av Region Kronoberg. Om vi får säga det själva så har vi Sverige viktigaste jobb.

Som arbetsgivare arbetar vi hårt för att våra medarbetare ska trivas på sitt arbete, och att de som arbetar hos oss får möjlighet att växa och utvecklas – både i sin profession och som människa.

Vår vision är Ett gott liv i ett livskraftigt län. För oss betyder det att de kronobergare som vi kommer i kontakt med hos oss ska få en gott omhändertagande och bemötande, men också att man som medarbetare ska ha ett gott liv med balans mellan arbete och privatliv.

Arbetsbeskrivning

Nu är det dags: i år organiserar vi om specialisttandvården i Kronoberg med målet att skapa en organisation som står starkt rustad inför framtiden.

Specialisttandvården kommer från och med 1 september att bestå av tre kliniker:
• Ortodonti
• Parodontologi, Protetik och Bettfysiologi
• Käkkirurgi, Käk- och ansiktsröntgen, Pedodonti, Sjukhustandvård

Nu söker vi en engagerad och entusiastisk klinikchef till kliniken för Käkkirurgi, Käk- och ansiktsröntgen, Pedodonti, Sjukhustandvård.
Som klinikchef kommer du att ha ett omväxlande arbete med stora möjligheter att utveckla verksamheten och samarbetet med de andra två klinikerna inom specialisttandvården och med allmäntandvården. På varje klinik kommer det att finnas klinikchef och avdelningschef, tillsammans är ni ledningen som ska leda, driva och utveckla er klinik.
Klinikchefer, avdelningschefer och ämnesföreträdare kommer också tillsammans att utgöra en gemensam ledningsgrupp för hela specialisttandvården. Här driver ni gemensamma utvecklingsfrågor och arbetar för att hitta samordningsvinster mellan klinikerna.

Vi förväntar oss att du är initiativrik och kan hitta kreativa lösningar för att utveckla specialisttandvården. Du har också förmågan att gå från ord till handling med dina idéer.

Som klinikchef ingår du i Folktandvårdens ledningsgrupp (som träffas ungefär en gång per månad) och genom din medverkan här har du möjlighet att påverka utvecklingen av hela Folktandvården i Kronoberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är tandläkare med specialistbehörighet och som vill ha ett stimulerande och roligt arbete där du får möjlighet att skapa något nytt.

Du har erfarenhet av ledarskap, en förmåga att få med dig människor och kan praktisera ett kommunikativt ledarskap dvs. du är tydlig, lyhörd och engagerad. Du har också en stark vilja och förmåga att utvecklas och att driva utveckling och förbättring. Vi ser gärna att du har erfarenhet av, och intresse för, att driva forskning.

Tanken är att du kombinerar rollen som klinikchef med eget kliniskt patientarbete.

Vill du veta mer om tjänsten får du gärna kontakta Annika Kahlmeter som är chef för Folktandvården i Kronoberg. Du når henne på tel. 0470-58 89 30 alternativt mobil 0709-844 844.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Uppdraget som klinikchef är ett förordnande på fyra år, med tillsvidaretjänst inom din grundprofession.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-21

Referensnummer:   TVC 28/17

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktperson
Annika Kahlmeter
Centrumchef Folktandvården
0470-58 89 30
0709-844 844
annika.kahlmeter@kronoberg.se
Fackliga företrädare
Inger Svensson
Facklig representant för SRAT
0470-58 99 00

Rutger Andersson
Facklig representant för Tjänstetandläkarna
0372-585950

Carina Ljung
Facklig representant för Vision

0709-844949

Övrigt

Tjänsten är placerad i Växjö. Växjö är en härlig stad på många sätt och utbudet är förhållandevis stort: du kan äta fantastisk mat på någon av stadens trevliga restauranger, du kan titta på när Lakers eller Vipers spelar någon av sina rafflande hemmamatcher eller lyssna på musik i världsklass. Geografiskt ligger staden också bra till- du har nära till storstäderna och det är goda kommunikationer ut i världen via vår egen flygplats eller med hjälp av tåg.

Som medarbetare inom Folktandvården har du möjlighet att få flyttbidrag, friskvårds- och massagebidrag. Vi anordnar olika sociala aktiviteter för alla medarbetare för vi vet att ett gott socialt klimat, trivsel och god gemenskap på arbetet i slutänden gynnar dem vi finns till för: våra patienter.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-101029